Er zijn al heel wat Disney-films in de cinema vertoont. Jongens konden hun hart ophalen bij bv Cars terwijl meisjes meer fan waren van, ik zeg maar iets, Frozen. Samen met Kinepolis komt Disney nu met een nieuw concept. Vanaf zondag 21 februari start in de zalen van Kinepolis ‘Disney Princess at the Movies’. Hierbij wordt eenmalig, op vier zondagen in 2016, de vier populairste prinsesklassiekers van Disney terug op het grote scherm getoond. Deze vier meest favoriete films werden door de Kinepolis bezoekers en Disney fans zelf gekozen via een online poll. Voor de eerste editie mag de Oscar geprezen film ‘Belle en het Beest’ voor de magische aftrap zorgen.

Belle en het Beest

Tijdenlang verhaald, maar altijd even waar: ‘Belle en het Beest’. Dit was de dertigste animatieklassieker van Walt Disney en liep wekenlang in de zalen nu ruim 15 jaar geleden. Deze Disney klassieker komt voor één keer terug naar de Belgische bioscoopzalen van Kinepolis in het concept ‘Disney Princess at the Movies’. Een unieke voormiddagformule vol animatie en verrassingen op maat van jonge prinsesjes.

De originele Disney-film Belle en het Beest kende in 1991 een ongezien succes. De film leverde niet alleen ruim 424 miljoen dollar op, maar was ook nog eens goed voor meer dan 20 filmprijzen, waaronder twee Oscars voor ‘Beste Originele Muziek’ en ‘Beste Originele Song’. Het zal ons dan ook niet verwonderen dat niet enkel de kleintjes, maar ook mama’s en papa’s vol verwondering de tijdloze Disney liedjes en de betoverende figuren zoals Lumière, Pendule, mevrouw Tuit en Barstje (her)ontdekken.

De film zal zondagochtend 21 februari eenmalig in het Nederlands (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Brussel) of het Frans (in Kinepolis Brussel en Luik) vertoond worden. Tickets voor ‘Disney Princess at the Movies’ zijn te verkrijgen via de Kinepolis website. De animatie start reeds om 9u45 waarna de film om 11u00 zal vertoond worden.

Hou ook alvast jullie agenda geblokkeerd voor nog drie andere films in de reeks “Princess at the Movies”:

  • 17/04/16: Pocahontas
  • 18/09/16: De Kleine Zeemeermin
  • 20/11/16: Frozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *