Na het 25 jarig bestaan van Disneyland Parijs afgelopen jaar, kondigde Bob Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company afgelopen week dat er 3 nieuwe themalanden komen in het Walt Disney Studios Park vanaf 2021. Het tweede themapark in Parijs, gelegen naast Disneyland, zal daarmee in grootte meer dan verdubbelen. Bob Iger, maakte dit samen met de Franse president Macron, bekent tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs. De werken zullen starten vanaf 2021.

Walt Disney Studios

Het nieuwe gedeelte in de Walt Disney Studios komt in het verlengde van Studio 1, de grote ingang naar het park en de Tower of Terror. Hier zal een nieuw en groot meer worden aangelegd. Dit meer zal dienst doen als scheiding tussen 3 volledig nieuwe themalanden nl. Marvel, Star Wars en Frozen. Tevens zal het meer gebruikt worden voor grote shows.

De attracties Studio Tram Tour: Behind The Magic en Armageddon: les Effets Spéciaux zullen bij deze veranderingen verdwijnen en worden vervangen door Marvel-gethematiseerde attracties, net als de show Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular. Bovendiens zal Toy Story Playland worden uitgebreid met een nieuwe attractie Alien Swirling Saucers. Deze attractie wordt momenteel ook in het Amerikaanse Walt Disney World gebouwd.

Het nieuwe themagebied Frozen komt aan de achterzijde van het meer. Dit gebied wordt gebaseerd op ‘The Kingdom of Arendelle’. Hier zal onder meer het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en het typische dorpje uit de films zullen te zien zijn.

Het derde nieuwe themagebied ‘Star Wars: Galaxy’s Edge’ wordt een volledig themaland in het teken van de Star Wars saga. Hier komen blikvangers zoals Millennium Falcon simulator en First Order darkride. Daarnaast komen er ook hier winkels, restaurants en bars.

Marvel Super Heroes

Nog voor de bouw van de nieuwe themagebieden zal er heel wat worden gedaan rond de Marvel commics. Zo zal de Rock ‘n’ Roller Coaster in 2019 al worden omgebouwd tot een Marvel-attractie. Bovendien start deze zomer in het Disneyland Park een speciale Marvel Summer of Super Heroes seizoen. Na het Star Wars seizoen dus weer een hele zomer lang verschillende events, maar deze keer rond de superhelden van Marvel.

Rechtstreekse Thalys verbinding

Disneyland Parijs bezoeken met de trein wordt nog makkelijker. Momenteel werkt Thalys aan een rechtstreekse verbinden tussen Nederland/België en Disneyland Parijs. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2019 de eerste treinen kunnen rijden tussen Rotterdam Centraal en station Marne la Vallée-Chessy, vlakbij de ingang van Disney Village.

Het nieuws is echter nog niet officieel bevestigt door een woordvoerder van Thalys. Mochten de plannen doorgaan, dan zouden er twee extra treinen rechtstreeks naar Marne la Vallée-Chessy rijden. Dankzij deze Thalys-ritten heb je de keuze om op te stappen in Antwerpen Centraal of Brussel Zuid. Momenteel kan je enkel maar vanuit Brussel rechtstreeks naar Disneyland Parijs sporen, en dit met de TGV. Met dit nieuwe aanbod van Thalys krijgen Belgische bezoekers er Antwerpen als station bij om het Franse Disneypark te bezoeken.

Naar Disneyland Parijs? Dan kan je nu ook overnachten in Center Parcs Villages Nature Parijs: vlakbij Disneyland Parijs! Liever een hotel? Dan boek je je verblijf bij je TUI reisagent.


Bron: Disneyland Parijs

1 reactie

  1. citytrip parijs

    26 juli 2018 op 18:30

    Nog nooit bezocht, maar als ik mijn eigen kids heb, dan zal ik er veel plezier beleven denk ik! 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *