Volgens de weerberichten wordt het een zomers weekend. Bij zomerse temperaturen horen natuurlijk ook ijsjes. Je kan dan een doos uit de supermarkt kopen, naar een ijssalon gaan of wachten tot de ijsverkoper in je buurt komt. Maar je kan ook samen met je kindjes zelf ijslollies maken. Smaken zijn oneindig en je maakt er een leuk mama/papa – kindjes moment van. Maar hoe begin je daar nu juist aan? Wij geven enkele tips.

Wil je ijslollies maken heb je ten eerste vormpjes nodig waarin je de ijslollies kan bevriezen. Voor 2€ kan je er al kopen bij Ikea. Goedkoop en makkelijk te gebruiken. Wil je wat “professioneler” gaan kan je bv de Zoku Quick Pop Maker kopen bij bv Coolblue. Met wat accessoires kan je hier zelfs figuurtjes en streepjes in je ijslollies maken. Maar het belangrijkste is natuurlijk de inhoud van je ijslollies.

Yoghurtijsjes

Voor deze ijslollies heb je witte yoghurt en vers fruit nodig. Meng het vers fruit wat onder de yoghurt. Er mogen nog stukjes fruit overblijven. Doe dit mengsel in de ijslolly vormpjes en stop ze voor minstens drie uur in de diepvries.

Ijslollies met vruchtensap

Je kan deze variant op verschillende manieren maken. Maar de leukste en lekkerste manier is natuurlijk met versgeperst vruchtensap. Je kan ijslollies maken met 1 smaak, met een mengeling van smaken of zelfs met laagjes. Om de laagjes te krijgen giet je telkens een beetje vruchtensap in je vormpje. Na elke smaak bevries je de ijslolly gedurende een uur. Zo lopen de laagjes niet door elkaar.

Ijslollies met Nutella

Voor deze ijslolly variant heb je een pot Nutella en melk nodig. Maak met de melk en de Nutella, chocomelk. Giet de chocomelk in je vormpjes en laat enkele uren bevriezen.

Natuurlijk zijn er nog duizend en één varianten om ijslollies te maken. Op het internet vind je verschillende recepten, maar ook in het boek van Shelly Kaldunski staan lekkere variaties. En voor als de kindjes slapen zijn er natuurlijk ook ijslollies mogelijk met bv mojito of wodka om een zwoele zomeravond te verfrissen.


Uitgelichte afbeelding: Goran Ivos op Unsplash

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *