“Papaaaaaaa, mamaaaaaaaa, wij vervelen ons” Wie heeft dat nog niet gehoord als je met de kinderen op reis vertrekt. In het vliegtuig, de bus of de auto. De kinderen willen zich met iets kunnen bezighouden. Sommige spelen op een draagbare gameconsole, andere zien een filmpje op een draagbare DVD-speler of tablet. Maar je kinderen kunnen zich bijvoorbeeld ook leerrijk bezighouden.  Met bv doe- en leesboekjes. Wij kozen er enkele voor u uit om de kinderen bezig te houden tijdens, maar ook op reis.

Suske en Wiske: vakantieboek

suswisvakantie2014 Met het vakantieboek van striphelden Suske en Wiske vervelen je kinderen zich geen seconde. Het boek staat vol spelletjes, weetjes en bovendien bevat het ook vier avonturen nl. Het sprekende testament, De kale kapper, De regenboogprinses en De halve Havelaar. Het Suske en Wiske vakantieboek bevat 240 pagina’s doe- en leesplezier.

Kleuter knutselboek

kleuterdoeboekOok kleurtjes houden zich graag bezig op vakantie. Het kleuter knutselboek is er speciaal voor jonge kinderen. Je vindt er heel wat originele ideeën om te tekenen, schilderen, vingerverven, knippen en plakken. De knutselwerkjes kunnen jullie allemaal maken met doordeweekse materialen zoals waterverf, viltstiften of waskrijtjes.
Ook oude kranten of restjes inpakpapier zijn altijd handig om knutselwerkjes te maken. Allemaal leuk om te doen en bovendien oefent het kindje belangrijke vaardigheden. Onder andere de oog-handcoördinatie en de concentratie worden gestimuleerd met die kleuter knutselboek.

Muis’ placemat kleurboek

placematkleurboekHet Muis’ placemat kleurboek is een must-have voor ouders met jonge kinderen. Zeker als je op reis op restaurant gaat. Met ruim 50 kleurplaten op place-mat formaat kunnen de kindjes zich bezighouden tijdens het wachten op het eten.

Nog andere leuke doe- en leesboekjes
  • Het Smurfen vakantieboek
  • FC De Kampioenen: Mark! Het compleet foute spelletjesboek
  • Doe mee met Jules aan zee (Annemie Berebrouckx)
  • Disney Junior Vakantieboek
  • Kaatje: 50 leerrijke spelletjes

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *