Vele ouders kennen het wel. Het gesleur met de Maxi-Cosi en het eventuele gevloek bij het plaatsen van de Maxi-Cosi op het onderstel van een buggy. Dat is nu verleden tijd. Want er bestaat nu een autostoeltje en kinderwagen in één. Inderdaad een rijdende autostoel. We maakten vandaag namelijk kennis met de Doona autostoel. De Doona autostoel (0+) klapt open tot een echte kinderwagen. Deze autostoel is echt innovatief. Tevens is hij hierdoor ook ruimtebesparend.

Als ouder zijnde weet je wel hoe lastig het kan zijn wanneer je jouw kind in zijn autostoeltje plaatst om er vervolgens aan je arm mee rond te gaan wandelen. Veel ouders lopen rond met de Maxi-Cosi aan de arm, wat niet echt ergonomisch is voor de rug.  Dit ondanks de vele mogelijkheden om je Maxi-Cosi of aanverwanten te kunnen monteren op het onderstel van een kinderwagen. Dit laatste is handig, zeker als je kindje nog slaapt als je op je bestemming aan bent gekomen. Maar het kan dus nog makkelijker dankzij de Doona autostoel/wandelwagen.

Van autostoel naar kinderwagen

De Doona verandert in een simpele klik van een autostoel (0+) in een kinderwagen. De Doona is eigenlijk niet meer dan een autostoel met een geïntegreerd uitklapbaar onderstel. Doordat je dankzij Doona geen extra kinderwagen in de koffer van je auto hoeft te plaatsen bespaar je dus wel wat ruimte. Dit inovatieve ontwerp van Simple Parenting is verkrijgbaar in 5 kleuren die variëren van vrolijk tot stoer.

De Doona autostoel is ontworpen voor baby’s van 0 tot ongeveer 15 maanden. Naast de basis autostoel/kinderwagen zijn er uiteraard ook verschillende accessoires verkrijgbaar zoals de IsoFix-basis, een regenhoes en een travel bag. De Doona autostoel/kinderwagen is ook gekeurd voor gebruik in het vliegtuig. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over hoe je je baby meeneemt op reis met het vliegtuig.

Beoordeling

De Doona autostoel/kinderwagen konden we nog niet zelf testen, maar we kregen wel een goede eerste indruk. Het veranderen van autostoel naar kinderwagen en andersom verloopt zeer vlot. De Doona heeft standaard een zonnescherm welke vrij stevig is. Qua kwaliteit gaf deze autostoel/kinderwagen ons alvast een zeer goede indruk. Het vastmaken van de Doona kan in elke wagen die beschikt over een driepuntsgordel en gebeurt tegen de rijrichting in, maar ook IsoFix wordt ondersteund door een optionele IsoFix-basis.

Nadeel in onze ogen leek de afmetingen in lengte, door het uitklapbare onderstel, in vergelijking met de Maxi-Cosi. Maar volgens de specificaties van beide autostoelen zijn deze identiek. Hierdoor zal de Doona ook in kleinere wagens passen. Enkel het gewicht is wel opmerkelijk hoger dan de Maxi-Cosi nl 7kg tov 5kg.

De Doona autostoel is o.a. verkrijgbaar bij De KinderplaneetDreamland en Paradisio. De richtprijs is 349 euro incl beschermhoes voor de autozetel.

3 Reacties

  1. Tips bij de aanschaf van een buggy

    16 maart 2021 op 12:34

    […]    Doona: een autostoel maar ook een kinderwagen… […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *