Jonge ouders kennen het wel. De periode wanneer je peuter de overstap begint te maken van pampers naar het potje. Bij sommige een hele opgave, bij andere gaat dit vrij snel en makkelijk. Om de zindelijkheidstraining te beginnen heb je natuurlijk ook een plaspotje nodig. En er zijn er zoveel beschikbaar in de winkel. Kies je voor een potje met een leuk diertje of eentje dat muziek maakt telkens je kindje plast? Of misschien kies je wel voor de dot.pot. De dot.pot is een plaspotje. Maar niet zomaar één. Het is een leuk drie in één plaspotje dat reeds verschillende prijzen heeft gewonnen. De dot.pot kan niet alleen dienst doen als potje, ook in een latere fase als toilettrainer en opstapje.

Dot.pot als plaspotje

Onderaan heeft de dot.pot een kleuraccent in antislip. Hiernaast beschikt het plaspotje ook over een brede bais waardoor het een veilig en stabiel potje is voor kindjes. Ook heeft de dot.pot een afneembare hendel in dezelfde kleur als het antislipgedeelte. Deze doent dienst als ruggensteun tijdens het plassen of als handvat om het potje overal mee naartoe te nemen. De hendel is tevens handig om het potje mee te nemen naar het toilet om te worden leeggemaakt of om mee te nemen voor een logeerpartij bij bv oma en opa. De dot.pot schoonmaken is trouwens zeer makkelijk dankzij het uitneembare binnenpotje.  Zo dien je niet telkens heel de pot schoon te maken.

Naast het makkelijk schoonmaken en vervoeren is er natuurlijk ook gedacht aan de zithouding van onze peutertjes. De zithoogte van de dot.pot is het meest comfortabel en de zithouding het meest ergonomisch voor bengeltjes van zo’n anderhalf tot ongeveer vijf jaar oud. Dankzij de zithoogte hoeft de broek niet tot op de grond te komen. Ook kunnen de kindjes na het plassen makkelijker weer rechtstaan. De verhoging van het plaspotje is bovendien iets verhoogd vooraan zodat het jongetjes helpt om steeds in het potje te mikken. Plasjes op de vloer zijn dus zo goed als uitgesloten.

Dot.pot als toilettrainer

Naast een plaspotje is de dot.pot ook een toilettrainer. De toilettrainer is het gedeelte van de dot.pot waar het kindje met zijn billetjes op zit als het geheel nog een plaspotje is. Dit gedeelte kan makkelijk uitgehaald worden en op een gewone toiletbril worden gelegd wanneer je kindje klaar is voor “het grote mensen toilet”. Dankzij de toilettrainer wordt de opening van de toiletbril verkleint. Hierdoor lijkt “het grote mensen toilet” voor kindjes een beetje meer op hun vertrouwde plaspotje. Dit zorgt voor een vlottere overschakeling.

Net als de onderkant van het plaspotje beschikt het toilettrainergedeelte over een kleuraccent in antislip onderaan de trainer. Dankzij deze antisliplaat ligt hij veilig vast op je toiletbril. De dot.pot toilettrainer past op bijna alle standaard toiletbrillen.

Dot.pot als opstapje

Nu je de toilettrainer en het binnenpotje uit de dot.pot genomen hebt, hou je enkel het buitenpotje over. Door dit om te draaien heb je een opstapje! Net zoals de andere onderdelen heeft ook het opstapje een gekleurde rand in antislip. De antisliplaag van het plaspotje wordt bij het opstapje de gekleurde antisliplaag waar jullie bengeltjes gaan opstaan.

In eerste instantie kan het opstapje gebruikt worden om makkelijker op “het grote mensen toilet” te kunnen kruipen dat voorzien is van de toilettrainer. Maar het opstapje verdraagt een gewicht tot zo’n 40 kg. Hierdoor kan het dus nog lang dienst doen. Bijvoorbeeld als opstapje om de tandjes te poetsen of om mama of papa te helpen in de keuken.

Deze dot.pot 3 in 1 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren (blauw, oranje, groen, rood/roos en grijs). De toilettrainer is tevens afzonderlijk verkrijgbaar. Je vindt de dot.pot o.a. in de winkels van Paradisio, in de Kinderplaneet en bij Oogappel. Meer verkooppunten kan je terugvinden op de website van Dotbaby.

Foto’s: Oogappel.be

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *