La Douce France! Het uitspreken alleen al doet ons wegdromen naar een vakantie in het land van baguette, wijn, lavendel, … Een vakantie waarin alles ‘doucement‘ gaat. Een vakantie om even alle zorgen te vergeten. En met de Covid-19 crisis in ons achterhoofd kiezen we voor onze vakanties meer en meer voor vakantiewoningen ipv campings of hotels. Zo blijven we in onze ‘bubbel’ en vermijden we deels de drukte die toch in een hotel of op een camping aanwezig is.

La Douce France

Als wij als ouders een vakantie plannen, dan moet dit ook op maat van kinderen zijn. Een zwembad, leuke bezienswaardigheden, winkels en misschien wel een pretpark. In Frankrijk vind je een hele waaier aan leuke bestemmingen om samen te genieten met de kinderen.

Bretagne

Bretagne is de meest westelijk gelegen regio in Frankrijk. Deze regio is zeker de moeite waard om te bezoeken met kinderen. Je kan er genieten van de rust, maar ook leuke stadjes bezoeken. Zijn je kinderen fan van Asterix & Obelix? Dan is Bretagne ‘the place 2 be’. Zeker aan de westkust vind je op verschillende locaties de bekende menhirs. Ben je in de buurt van Brest? Dan is Océanopolis zeker de moeite om te bezoeken.

Normandië

Zoek je het liever iets dichter bij huis dan is Normandië zeker de moeite. Ook hier kan je genieten van de rust en de kust. Deze regio is zeker interessant als je kinderen geboeid zijn door de geschiedenis. Naast de Mont-Saint-Michel, op de grens met Bretagne, is deze regio ook bekend om zijn vele oorlogsmonumenten. Wil je nog verder de tijd in reizen met je kindjes dan is Paléospace Odyssey, een interactief museum over dino’s, misschien wel het stoppen waard.

Elzas

Aan de andere kant van Frankrijk tegen de grens met Duitsland vind je de Elzas. Deze heuvelachtige regio is vooral bekend vanwege Straatsburg. Een prachtige historische stad met heel wat musea, parken en zelfs restanten van een oud fort.

Maar de Elzas is meer dan Straatsburg. In heel de regio vind je enorm veel kastelen en ruïnes. Kinderen zullen hier zeker hun fantasie over ridders en jonkvrouwen laten werken. Even genoeg van de kastelen? Dan kan je misschien eens binnenspringen bij één van de vele glasblazers die de regio rijk is. Kinderen zullen zeker verwonderd zijn van wat deze mannen en vrouwen allemaal kunnen.

Zuid-Frankrijk

Als je kan genieten van warmte? Dan is Zuid-Frankrijk de ideale locatie. Naast de temperaturen is er ook heel wat te beleven. Je kan er genieten van een strandvakantie aan bv de Côte d’Azur, maar evengoed slenteren door kleine dorpjes of in het mondaine Monaco.

Ga je meer het binnenland in dan zijn de regio’s Ardèche en Drôme de moeite waard voor de iets actievere vakantiegangers. In de Drôme kan je o.a. naar het préhistorisch museum of verdwalen in ‘Les Labyrinthes de Hauterives’. Wil je samen met je kinderen een (heel) gek huis ontdekken. Dan is er maar één adres in de Drôme en dat is Palais idéal du Facteur.

Staat een vakantie naar de Ardèche op de planning? Dan is een ritje met de stoomtrein in Saint-Jean de Muzols iets wat zeker niet mag ontbreken. De Neanderthaler uithangen? Dan is een bezoekje aan Grottes de Soyons een plaats op de ‘to visit list’ waard. Ook zwemmen in de verschillende riviertjes behoort tot de mogelijkheden.

Logeren?

Natuurlijk rij je niet zomaar heen-en-weer naar deze regio’s in ‘La Douce France‘. En meestal verblijf je er ook voor een langere periode. Gelukkig zijn er heel wat vakantiewoningen in Frankrijk te vinden. Van Bretagne tot aan de Franse Côte d’Azur en van Noord-Frankrijk tot aan de Spaanse grens. Verblijven kan zowel in een charmant vakmanshuis als in een luxe-villa met zwembad. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Belvilla. Voor elk wat wils dus.

Q: Dromen jullie ook al van een vakantie in Frankrijk? Of dromen jullie van andere bestemmingen?

Pin it
Pin it: La Douce France

Uitgelichte afbeelding: Léonard Cotte op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *