Iedereen zal het wel herkennen. Een momentje dat je niet meer “braaf” wil zijn. Maar gewoon eens iets “stouts” of eerder ondeugend. Zeker bij kinderen is dit thema enorm herkenbaar. Catharina Valckx brengt het prachtig over in dit fijne prentenboek met Drop, het eendje, in de hoofdrol.

Drop het stoute eendje

Het eendje Drop is het zat dat iedereen hem schattig vindt. Hij wil stout zijn! Daarom bijt hij een geit in haar poot, sloopt hij het zandkasteel van konijn Guus en poept hij op het hoofd van mevrouw Koe.
Drop wil vrienden worden met Brullo de pad, dat is pas een echte slechterik. Maar Brullo moet niets van hem hebben. Gelukkig wil miertje Noenie wél Drops vriendinnetje worden, maar ze moet hem natuurlijk geen ‘schatje’ gaan noemen …

Voor kinderen is het natuurlijk heerlijk om over zo’n lekker opstandig eendje te lezen of voorgelezen te worden.  De opstandige bui van Drop zullen heel wat kinderen ook wel herkennen. Het boekje geeft ook aanleiding om hierover te praten. Misschien gaan kinderen wel spontaan hun eigen opstandige verhaal vertellen. Maar dat het stoute gedrag ook zijn keerzijde heeft, wordt zeker niet uit de weg gegaan in dit prentenboek. Hierdoor ontstaat er een mooi evenwicht. Doordat ook de andere kant van het “stout zijn” belicht wordt krijgen de kindjes ook een mooie boodschap mee.

Auteur: Catharina Valckx
Uitgeverij: Gottmer
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 978 90 257 6884 3

“Drop het stoute eendje” is te verkrijgen in de betere boekhandel en online bij o.a. Bookspot, Proxis en Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Catharina Valckx - Drop het stoute eendje
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *