Peuters leren ontzetten snel en veel bij. Contact met de natuur is daarom ook belangrijk in de ontwikkeling van onze kleine bengeltjes. De lente is dan ook het ideale moment om buiten op avontuur te gaan. Zo kan je samen met je zoontje of dochter op een mooie dag naar een kinderboerderij gaan. De ontdekkingstocht die ze daar maken kunnen ze dankzij LEGO DUPLO daarna gewoon weer overdoen thuis.
De LEGO DUPLO set “Mijn eerste boerderij” is daarom ook ideaal om spelenderwijs het boeiende boerderijleven te leren kennen. ‘Mijn eerste boerderij’ leert peuters op een speelse manier alles over een doorsnee dag op de boerderij, over dierengeluiden en over wat dieren produceren. Samen met je kleine bengel kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan en allerlei verhalen bedenken. Vertel verhaaltjes over de melk van de koe, de eitjes van de kip en zoveel meer.

Samen spelen en leren

Door samen verhalen te bedenken die zich afspelen op de boerderij, leert je zoontje of dochtertje enorm veel bij, maar wordt de kind-ouder band ook nog eens versterkt. Samen spelen is ook goed voor de sociale vaardigheden van de jongsten onder ons. Maar naast de verhaaltjes die wij, de ouders, vertellen is het ook belangrijk dat je kindjes zelf fantaseren over het leven op de boerderij.

LEGO DUPLO “Mijn eerste tractor”

Naast de dieren op de boerderij zijn er ook heel wat andere dingen te ontdekken. Zo is de tractor zo goed als onmisbaar voor de boer. Dankzij de LEGE DUPLO set “Mijn eerste tractor” kan het leven op “Mijn eerste boerderij” verder uitgebreid worden. De tractor vervoert o.a. fruit, maar ook diertjes. Het fruis is gedrukt op stevige, kleurrijke blokken die goed in jullie peutertjes handen pas en waarmee ze makkelijk kunnen bouwen. Dankzij LEGO DUPLO ‘Mijn eerste tractor’ leren de kindjers verder de fruitsoorten kennen en kunnen ze het leven en het werk van de boer en de boerin uitgebreid ontdekken.
Deze leuke sets van LEGO DUPLO zijn verkrijgbaar bij o.a. Bol.com (BoerderijTractor) en Coolblue (Boerderij – Tractor).

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *