Eén van onze favoriete uitgevers van kinderboeken is toch wel De Vier Windstreken. Keer op keer weten ze prachtige prenten- en leesboeken aan hun portfolio toe te voegen. En met ‘Lichtjes uit de ruimte’ hebben ze ons weer verbaasd.

Lichtjes uit de ruimte

Op een avond glipte
Emma uit huis om naar
het bos te gaan. Daar
keek ze omhoog naar
de nachtelijke hemel.
Emma wilde niets
liever dan wonen tussen
de sterren …

Recensie

De eerste indruk toen we het boek ontvangen was “WOW Prachtig!”. De kaft van dit boek straalt al direct iets wonderlijks uit. En dan hadden we de illustraties van het boek nog niet bewonderd. Want de sfeer die met de kaft wordt gezet, gaat onverminderd door in het boek.

Het boek start met mysterieuze donkere tekeningen die gaande weg overgaan in kleurrijke tekeningen. In beide gevallen wordt de sfeer van het verhaal perfect weergegeven.

‘Lichtjes uit de ruimte’ vertelt over de droom van Emma. Een droom waarin ze vriendschap sluit met een bijzonder wezen. Een droom waarin Emma, ondanks dat ze ouder wordt, blijft geloven. Tot plots ….

In dit prachtige prentenboek staan vriendschap en familie centraal als thema. De illustraties zorgen voor een bijzondere sfeer die doorheen het hele boek blijft hangen. Van donker (verdriet) naar gekleurd (blij). De bijhorende tekst is ideaal als voorleesboek, maar ook zeker doenbaar voor beginnende lezertjes. Zelfs voor (groot)ouders, is dit een aanrader om te lezen/bekijken en vooral te genieten.

Auteur: David Litchfield
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 48
Leeftijd: 4 jaar
ISBN: 978 90 5116 774 0

‘Lichtjes uit de ruimte’ is te koop bij de betere boekhandel en online bij o.a.:
Bol.comProxisBookspot


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *