Het eerste weekend van de paasvakantie is reeds voorbij maar er zijn nog twee weken waar je nog leuke dingen kan doen. Hopelijk is de zon van de partij zodat de kinderen ook buiten kunnen spelen! Maar natuurlijk is af en toe een uitstapje een fijne afwisseling. Zo kan je bijvoorbeeld één of meerdere dagen naar de Belgische kust. En zoals al enkele jaren het geval is, is Oostende weer heel kindvriendelijk met verschillende activiteiten.

Springtij: cultuurfestival voor kinderen

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar reeds voor het vierde jaar terecht in Oostende terecht voor het Kindercultuurfestival Springtij! Een cultuurfestival met o.a. theater, creatieve workshops, leuke shows en waanzinnige expo’s. Springtij bezorgt jullie kinderen een creatieve en actieve paasvakantie waarin ze op een leuke manier aan cultuur kunnen doen. Zeg maar op “Expeditie Cultuur” gaan!

Klik hier voor meer informatie.

The Crystal Ship: Publik Art Festival in de stad

Naast Springtij is er tijdens de paasvakantie van 2017 ook opnieuw “The Crystal Ship”. Een Publik Art Festival in Oostende dat voor de tweede keer een groep (inter)nationale street art kunstenaars naar de Koningin der Badsteden haalt. Dit Street Art Festival is toegankelijk voor alle leeftijden en te bezichtigen aan de hand van een leuke Street Art tour doorheen de stad.

Tijdens de eerste week van de paasvakantie kan je de artiesten aan het werk zien doorheen de stad. Op 8 en 9 april is er dan de grote opening op het Achturenplein.

Klik hier voor meer informatie.

De waanzinnige boomhut

Deze interactieve expo vind nog tot het einde van de paasvakantie plaats in Fort Napoleon. De expo is gebasseerd op de boeken van het Australische duo Andy Griffiths en Terry Denton. Tijdens deze expo ga je op ontdekking langsheen een interactief doe-parcours vol met inspirerende opdrachten, vulkanen, sterrenkijkers en andere waanzinnigheden! Ook kunnen kinderen hun eigen waanzinnige verhaal schrijven.

Klik hier voor meer informatie.

Paaseierenraap

Pasen, dat is ook traditiegetrouw paaseitjes rapen. Zo ook in Oostende. Op zondag 16 april om 10.30 uur vliegen de paasklokken over het Leopoldpark! De kindjes worden onderverdeeld in leeftijdscategorieën en van zodra het startschot wordt gegeven, kan het zoeken naar de paaseitjes beginnen! Deze activiteit is gratis maar inschrijven is verplicht.

Klik hier voor meer informatie.

Tip

Oostende zit zich heel hard in om een kindvriendelijke kuststad te zijn. Hiervoor hebben ze zelfs een gratis én kidsproof City Guide beschikbaar. Downloaden kan je hier!

Uitgelichte afbeelding: Visit Oostende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *