Al meer dan 1,5 jaar hebben we een leven waarin de sociale contacten en het uitgaan tot een minimum beperkt is. Thuiswerk, een hele tijd ook thuisonderwijs en café’s / restaurants die gesloten waren. Nu dat stilaan weer zijn normale gangetje begint te gaan is het misschien leuk om eens na te denken over een dagje of avondje uit met het gezin. Of misschien wel gewoon een date met je partner zonder de kindjes? Als je eenmaal een avond uit hebt gepland is het tijd om na te denken over je outfit, make-up en een leuk geurtje (tip: mocht je nog een nieuw parfum nodig hebben, neem dan hier eens een kijkje). Je wilt er tenslotte wel goed uitzien en lekker ruiken op dat eerste avondje uit sinds lange tijd, toch?

Een avondje bowlen

Een avondje (of misschien middag) uit met het gezin? Dan is een partijtje bowling misschien wel iets leuks om te doen. Het is niet alleen plezant maar ook nog eens actief. Bovendien kan je er ook nog eens lekker een hapje en een drankje bij nemen. Gelukkig zijn er verschillende plaatsen waar je kunt bowlen. Wellicht zit er in de buurt van jullie woonplaats ook wel een bowlingbaan. Overigens is het aan te raden om slechts enkele uren te bowlen. Als je dat te lang gaat doen, dan wordt het op een gegeven moment saai. Maar wat helemaal fijn is: in verschillende vakantieparken van bijvoorbeeld Roompot of Centerparcs hebben ze ook bowlingbanen. Zo kan je dat avondje uit ook gewoon doen tijdens een ontspannende vakantie.

Met je partner naar de bioscoop

Bowlen is natuurlijk fijn om te doen met het gezin. En dat is een bioscoopbezoekje ook. Toch is het ook eens leuk om enkel met je partner een filmpje mee te pikken. Het klinkt misschien wat ouderwets, want wie gaat er tegenwoordig nog naar de bioscoop? Je kan toch gewoon Netflix of Disney+ aanzetten? Juist, maar daar verschijnen niet altijd de nieuwste films direct op. Daarom is het net zo leuk. Regel dus een babysit en ga met jullie tweetjes naar de cinema. Overigens kun je een avondje film ook afstemmen met andere activiteiten. Je kan bijvoorbeeld eerst een lekker hapje eten of nadien nog wat napraten bij een drankje op café.

Een mooie wandeling

Wil je het liever rustig aan doen. Op een mooie locatie rustig bijpraten met je partner. Of je kinderen laten uitrazen? Dan is een wandeling misschien wel een goed idee. Elke regio heeft wel verschillende mooie wandelingen. Een blote-voetenpad, een avonturenpad, … Je kan het zo gek niet bedenken. Een wandeling brengt overigens meerdere fantastische voordelen met zich mee. Het schijnt goed te zijn voor de geest. Je wordt er heel creatief van. Bovendien reduceert dit het stressgehalte in je lichaam. Daarnaast is het ook goed voor je fysieke toestand, wat weer goed is voor de algemene gezondheid. Het is ook nog eens gratis.

Andere uitjes

Geen zin om te bowlen, wandelen of een filmpje mee te pikken in de cinema? Dan zijn er nog heel wat mogelijkheden. Denk maar aan een museumbezoekje. Zo kan je het ene moment samen met de partner genieten van een mooie kunsttentoonstelling en op het andere moment met het gezin naar bv een doe-museum. Of heb je het toch liever wat actiever? Dan kies je misschien beter voor een fietstocht of een pretparkbezoekje. En zo zijn er nog heel wat mogelijkheden om samen met je gezin of alleen met je partner een dagje of avondje uit te beleven.

Q: Wat is jullie favoriete dagje of avondje uit?


Uitgelichte afbeelding: Derek Martin op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *