Sinterklaas is in het land. Hij heeft ons laten weten dat er afgelopen jaar geen stoute kindjes te bespeuren waren. Alle kindjes mogen dan ook hun verlanglijstje opsturen naar Sinterklaas. En waarom zou er op dat verlanglijstje geen gezelschapsspel mogen staan? Toch leuk om met broertjes of zusjes, vriendjes of met de (groot)ouders te spelen. Hierbij alvast enkele leuke spelletjes die Sinterklaas en Zwarte Piet met veel plezier in de (mooi gepoetste) schoentjes willen steken.

City Maze (SmartGames)

Kan jij de route uitstippelen van start tot finish? Wanneer je door de stad rijdt is de kortste route tussen twee punten ook zelden een rechte lijn. Het doel van City Maze is om op de bestemming te geraken door de pijlvormige puzzelstukken op het spelbord te plaatsen. Het spelbord is de stad waar je doorheen moet en enkel als je een pijl tegenkomt verandert de richting van je route.

Kabouter Plop: Zoekkampioen (Studio 100)

Stel de juiste vragen en probeer zo snel mogelijk te weten te komen wie de geheimzinnnige kabouter van jouw tegenspeler is!
Misschien staat er wel een dier op zijn kaartje! Kan jij ontdekken wat er op het kaartje van jouw tegenspeler staat voor hij dat van jou te weten komt?

Kabouter Plop: Het Kabouterbos (Studio 100)

Kabouter Plop en zijn vrienden gingen deze ochtend op stap om een lekkere boswandeling te maken maar nu zijn ze de weg naar hun paddenstoeltjes kwijt! Kan jij ze terug naar huis helpen? Grabbel de juiste kaartjes en maak zelf een pad door het Kabouterbos. Wie als eerste terug in zijn eigen paddenstoel is, wint dit spel!

Tiptoi: Interactieve wereldbol (Ravensburger)

In een reis rond de wereld geeft tiptoi® talrijke informatie en spannende verhalen over thema’s als geografie, landgrootte, hoofdsteden en nog veel meer. Tijdens spannende spellen voor maximaal 4 spelers is nog veel meer te leren en veel plezier te beleven. Goede reis!

Knorbal (Ravensburger)

Terwijl moeder varken lekker baddert, is er een heftig moddergevecht aan de gang: de modderbal vliegt over en weer en kriskras van de ene big naar de andere, hilarisch! Tot moeder weer uit bad komt …Wie zal moeder varken met de modderbal raken? Wie krijgt de meeste “was jezelf!”-fiches? Speelplezier met veel actie, waarbij zowel een snelle reactie als ook behendigheid en gevoel nodig zijn.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *