De dagen worden korter, het weer killer. De ideale periode om een gezelschapsspel te spelen. De meeste onder ons zullen er wel enkele in de kast hebben liggen. Misschien heeft de Sint er afgelopen zondag nog wel een nieuw gebracht? Maar ook onder de kerstboom een nieuw spelletje vinden is aangenaam. Zijn jullie nog op zoek naar eentje om als eindejaarscadeau om te geven? Misschien vinden jullie wel iets in het uitbebreide gamma van Jumbo! Er is voor ieder wat wils. Gaan jullie voor een echte party game, een strategisch bordspel of liever een escape game?

La Casa de Papel Escape Game en La Casa de Papel Het Spel

Jullie zijn, samen met de tienerkinderen, misschien wel fan van de populaire serie La Casa de Papel? Nu kan je zelf de bank overvallen en proberen te ontsnappen in La Casa de Papel Escape Game. Je dringt binnen in de Koninklijke Munt van Spanje met als doel 2,4 miljard euro buit maken. De Professor is het brein achter de operatie. Volg zijn aanwijzingen, probeer te ontsnappen en je hoeft nooit meer te werken.

Sta je liever aan de andere kant om de overvallers te ontmaskeren? Dan is La Casa de Papel Het Spel ideaal voor jullie. Als gijzelaar probeer je dit te voorkomen en krijg je de hulp van inspecteur Raquel Murillo. Maar ook kan je als overvaller spelen? Dan probeer je zoveel mogelijk bankbiljetten te drukken met samen met de Professor. Wie kan je vertrouwen in dit spel? De overvallers of de gijzelaars? Spanning verzekerd!

La Casa de Papel Escape Game
Leeftijd: 14+
Richtprijs: € 17,99

La Casa de Papel Het Spel
Leeftijd: 14+
Aantal spelers: 4-8
Richtprijs: € 15,99

Party & Co Original

Op zoek naar een familiespel waar je de lachspieren in bedwang moet houden? Dan is Party & Co Original exact wat jullie zoeken. Dit gezelschapsspel is ondertussen een echte klassieker geworden. Toch blijft hij het nog steeds goed doen op familiefeestjes, maar natuurlijk ook perfect om te spelen met jullie gezinsbubbel. Beeld uit, teken, stel vragen … Zo bemachtig je van elke kleur een scoreplaatje. Heb je ze allemaal verzameld als eerste? Dan ben jij de winnaar van het spel!

Part & Co Original
Leeftijd: 14+
Aantal spelers: 3-20
Richtprijs: € 27,79

Stratego Original en Stratego Assassin’s Creed

Nog een klassieker die het nog steeds goed doet is Stratego Original. Het spannende duel, waarin alles draait om het veroveren van de vlag, wordt gespeeld door jong en oud. Stel jouw leger strategisch op en val aan. Dit gezelschapsspel om met twee te spelen is ondertussen wel opgefrist. Zo heeft deze vernieuwde versie een ‘quick start guide‘ om meteen er in te vliegen. Daarnaast is er voor beginners ook een oefenmissie. Zo leer je snel vertrouwd raken met de rangen en spelregels.

Hebben jullie tieners in huis die gamen? Dan hebben ze wellicht al van de game Assassin’s Creed gehoord. Misschien spelen ze het zelf wel. Voor hen bracht Jumbo dit jaar Stratego Assassin’s Creed op de markt. Een spannende strijd tussen de Assassijnen en de Tempeliers. Heb jij de juiste strategie om de Appel uit het Paradijs te bemachtigen? Er zijn bovendien drie spelvarianten: classic, duel en special waarbij de krachten uit het Paradijs in het spel worden gebracht. Een echte aanrader voor liefhebbers van de game!

Leeftijd: 8+
Aantal spelers: 2
Richtprijs Stratego Original: € 41,19
Richtprijs Stratego Assassin’s Creed: € 29,99

Overbooked

In deze Covid-19 tijden hebben jullie misschien wel heimwee naar verre vliegreizen? Niet getreurd! Overbooked speelt zich namelijk af op de drukste luchthaven van het land. Als servicedeskmedewerker probeer je zoveel mogelijk passagiers een stoel in het vliegtuig toe te wijzen. Een hele opgave want iedere passagier heeft zijn/haar eisen. En natuurlijk is het vliegtuig overboekt! Kan jij de meeste passagiers tevreden stellen? En ga je zo met de overwinning aan de haal? Extra leuk: je kan het spel nog uitdagender maken met extra moeilijke kaarten, eventkaarten en extra symbolen.

Overbooked
Leeftijd: 8+
Aantal spelers: 1-4
Richtprijs: € 30,89

Pim Pam Pet Family

Een spel dat we nog kennen van uit de kindertijd. Dat is Pim Pam Pet. En daar is nu een nieuwe versie van nl. Pim Pam Pet Family. Wat zie je in de diertuin met de letter P? Snel antwoorden is de boodschap! Maar als volwassene moet je eerst 5 seconden wachten. Zo hebben jong en oud evenveel kans in deze familievariant van het bekende vraag- en antwoordspel. In deze versie zijn er drie soorten vragenkaarten: letterkaarten, zandloperkaarten en fotokaarten. Zo krijgen jullie kinderen meer tijd of mogelijkheden om als eerste het juiste antwoord te geven.

Pim Pam Pet Family
Leeftijd: 6+
Aantal spelers: 2-8
Richtprijs: € 15,39

Q: Welk gezelschapsspel spelen jullie graag of zouden jullie graag onder de kerstboom vinden?


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *