In een kringloopwinkel kan je allerlei schatten vinden. Dingen die andere mensen niet meer in huis willen en die iemand anders misschien nog wel kan gebruiken. Af en toe gaan wij ook naar de plaatselijke kringloopwinkel op zoek naar fijne zaken. In het eerste deel van ‘Kringloopwinkel Hebbus’ beleefde Fay en haar beste vriend al een leuk avontuur. Dat belooft alvast voor dit tweede deel.

Kringloopwinkel Hebbus: De gouden postzegel

Hebbus! Dat is de geweldigste kringloopwinkel van het land. In deze winkel van Fays ouders valt er voor Fay en haar beste vriend Joppe altijd wel iets te beleven of te ontdekken. Er is alleen één ding waarvan Fay hoopt dat het nooit ontdekt wordt: het grote geheim van Hebbus. Omdat er iets heel erg is misgegaan met een heleboel geld, hebben Fays ouders geen huis meer en woont het gezin tijdelijk (maar inmiddels al best lang) in de winkel.
Joppe is de enige die dat weet.

In een oud boek uit de boekenhoek van Hebbus vindt Fay een vergeelde envelop met een prachtige postzegel erop. Als er niet lang daarna wordt ingebroken, is het duidelijk dat iemand die postzegel heel erg graag wil hebben. Iemand die nu weet dat Fays familie in de winkel woont en dreigt dat geheim bekend te maken …

Recensie

Wonen in een kringloopwinkel, het is eens wat anders. En Fay wil nog steeds niet dat iemand dit weet. Enkel haar beste vriend Joppe is op de hoogte van haar geheim. Tot er op een dag wordt ingebroken in de winkel. Iemand is op zoek naar de ‘gouden postzegel’ die Fay en Joppe op een oude enveloppe hadden gevonden.

Fay en Joppe gaan samen op zoek naar de inbreker die hen nu ook afperst. Want hij weet het geheim van Fays familie. Denkt hij op zo’n manier snel geld te verdienen? Fay en Joppe zijn niet bang en bedenken een plan om de onbekende inbreker, afperser in de val te lokken. Lukt het hen?

Ook nu is het boek weer zeer vlot en aangenaam geschreven. De zwart-wit illustraties die af en toe opduiken in het boek bevatten een vleugje humor en zorgen voor een leuke afwisseling. Het verhaal is mooi opgedeeld in korte hoofdstukken zodat het voor onze jonge lezertjes toch nog aangenaam blijft om het, misschien soms wat spannende avontuur, te onderbreken.

WINACTIE

Wij kunnen 1 exemplaar van dit leuke boek weggeven. De opdracht is heel simpel: laat in een reactie weten wat het lievelingsboek is van jullie (klein)kinderen! Meedoen kan tot en met 22 juli. De winnaar wordt bekend gemaakt op 23 juli.

ISBN: 978 90 511 6799 3 | Auteur: Joke Eikenaar | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Pagina’s: 125 | Leeftijd: vanaf 8 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *