Als grootouders een kleinkind verwachten in de familie, dan is dat altijd een hele belevenis. Zeker als het de eerste keer is. Maanden op voorhand beginnen de zenuwen al op te lopen. Je kan het moeilijk verzwijgen aan vrienden en kennissen. En bovendien begin je met je zoon of dochter te overweldigen met allerlei goedbedoelde tips. Dit soms tot ergernis van je eigen zoon of dochter. Want zij zijn veel minder zenuwachtig dan jij als toekomstige grootouders.

Verwennen

Je eerste kleinkind, zal je als grootouders, zeker willen verwennen. Je begint al te denken over speelgoedjes, kledij, de babykamer, uitstapjes die je vroeg of laat kan doen. Misschien open je al een spaarrekening voor je toekomstige kleinkind. Want je zou toch niet willen dat ze iets te kort komt. Ook al komen er misschien nog extra kleinkinderen, de eerste is en blijft toch altijd iets speciaals.

Maar waarom moet je er in de maanden van de zwangerschap, als grootouders, al zo veel tijd in steken? Waarom moet je je zenuwachtig maken? Geniet in de eerste plaats ervan samen met zoon/dochter en hun partner. Na de geboorte zal er nog genoeg tijd zijn om ze te verwennen.

Babykleding bedrukken

We kennen allemaal wel de gepersonaliseerde cadeautjes die worden uitgedeeld op bijvoorbeeld een communie. Een fijne herinnering die je als grootouders ergens een mooie plaatsje in huis geeft. En bij een geboorte geven veel ouders ook doopsuiker op een gepersonaliseerde manier. Allemaal heel fijn! Toch is het als grootouders ook leuk om je pas geboren kleinkindje iets gepersonaliseerd te geven. Zo kan je babykleding bedrukken met bijvoorbeeld de naam op een mutsje. Ook de allereerste foto kan mooi zijn op bijvoorbeeld een rompertje. Dit kan je dan inkaderen en in de babykamer ophangen. Een leuk welkomstcadeautje voor de kersverse ouders, niet?

Newborn fotoshoot

Naast een klein gepersonaliseerd welkomstcadeautje kan je als grootouders natuurlijk nog iets extra geven. Op de geboortelijst zal vast wel iets staan dat de moeite waard is. Maar waarom geef je als grootouders geen fotoshoot cadeau. Een professionele fotograaf legt dan het kersvers gezinnetje op een mooie manier vast op de gevoelige plaat. Want als ouders foto’s nemen de eerste weken of maanden, dan staat meestal maar één van de twee mee op de foto omdat de andere de foto neemt. Een newborn fotoshoot is dan het ideale moment om heel het gezin samen op de foto te krijgen.


Uitgelichte afbeelding: Omar Lopez op Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *