Met het goede weer dat nu stilletjes aan begint tijdens de lente. Is het ook weer tijd om volop buiten te spelen. Eén van de dingen die je kindjes kunnen doen is bv op de trampoline springen. Hebben jullie een tuin, dan is het misschien leuk om eentje aan te schaffen. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Graaf je hem in de grond? Of laat je hem bovengronds staan?

In de grond

Je kan er voor kiezen om de trampoline in te graven in de grond. Voordeel hiervan is dat ze zich dicht bij de grond bevindt. Op deze manier is de trampoline veiliger in gebruik. Wanneer de trampoline op de juiste manier is ingegraven steekt deze slechts 20 cm boven de grond uit. Hierdoor valt de trampoline ook minder op in de tuin dan een exemplaar dat op de grond staat.

Boven de grond

Het grootste voordeel van een trampoline boven de grond is dat de trampoline te allen tijde te verplaatsen is. Tijdens de wintermaanden kan je de trampoline dan opbergen om te beschermen tegen de kou en neerslag. Daarnaast hoeft u de trampoline niet in te graven, waardoor de tuin intact blijft en uzelf enige inspanning bespaart blijft.

Waar op letten?

Maar waar moet je nog op letten bij de aanschaf? Natuurlijk is één van de eerste zaken waar je op let de afmeting van de trampoline zodat deze in jullie tuin past. Daarnaast is het draagvermogen ook belangrijk. Bij kleine trampolines is dit meestal maximum 100kg, bij grotere kan dit oplopen tot 180kg. Een stevig frame, degelijke springveren en een stevige beschermrand zijn ook zaken waar je bij de aanschaf van rekening met moet houden.

Veiligheidsnet

Kopen jullie een bovengrondse trampoline dan is de aanschaf van een veiligheidsnet verplicht (sinds 2015). Een veiligheidsnet zorgt ervoor dat jullie kinderen er niet van af kunnen vallen. Het veiligheidsnet werkt als een soort opvangnet wanneer jullie kinderen dreigen te vallen en voorkomt hierdoor zware verwondingen.

Bij trampolines die in de grond zijn geplaatst is het niet verplicht om een veiligheidsnet te plaatsen. Doch is het ook hier een handige optie om je kindjes te beschermen tegen pijnlijke vallen op de grond.

Trampolinezaak

Een trampoline aanschaffen doe je niet in 1-2-3. Je informeert je best over de mogelijkheden die aansluiten bij jullie voorkeuren. Bij de webshop Trampolinezaak heb je niet alleen een ruim assortiment aan trampolines en accessoires. Je krijgt ook een degelijk advies bij de aanschaf ervan. Daarnaast is het bestelproces duidelijk, heb je een ruime keuze aan betalingsmogelijkheden en is de levering snel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *