“Een fantasierijk voorleesboek vol avontuur!
Nio ligt in bed. Hij droomt zijn allerliefste droom: dat hij samen met zijn opa over de woeste zee vaart. Maar dan duikt er zomaar een vreemd figuur op in zijn droom. Iemand met een rood hoedje op. Nio schrikt wakker en ziet dat het raam openstaat. Er loopt iemand in de achtertuin… Mét een rood hoedje op. Hoe kom dat nou?
Nio gaat erachteraan. Hij ontdekt dat hij met een dromendief te maken heeft. De dief heeft niet alleen zijn droom gestolen, maar ook de dromen van heel veel andere mensen. Zal het Nio lukken om de dromendief te stoppen en alle dromen te redden?”

Recensie

Het is een voorleesboekje die je kunt beginnen voorlezen vanaf een leeftijd van 5 jaar. Het verhaal is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken, deze zijn ideaal van lengte om 1 hoofdstuk per avond voor te lezen. De mooie en simpele afbeeldingen verduidelijken de tekst voor jouw zoon of dochter terwijl jij het verhaal voorleest. De illustraties zijn niet kleurrijk waardoor de rust voor het slapengaan gecreëerd wordt. Het is een mooi en fantasierijk verhaal die geen angst opwekt voor het slapengaan.
Voor 7-8 jarigen is het een boek die zelf te lezen is. De hoofdstukken zijn wat lang voor het kwartierlezen, maar dan lezen ze maar even een paar minuten langer 😉 Onze dochter is het fascinerend aan het lezen.

Het boek is door vader en zoon geschreven en geïllustreerd. Papa Römer heeft voor de tekst gezorgd en zoon Römer voor de illustraties in het boek. Wat een mooi resultaat heeft dit vader-zoon moment opgeleverd!

ISBN: 978 90 2068 253 3| Auteur: Leon Römer| Illustraties: Bart Römer | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 112| Leeftijd: vanaf 5 jaar | Te koop bij bv. Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *