Wij, als ouders, kennen het nog wel. De prachtige kaarten die in het klaslokaal hingen om tijdens de lessen aardrijkskunde ons van alles bij te brengen over de wereld. Zo had je een wereldkaart met alle landen van de wereld, een wereldkaart met de verschillende gebergtes (in reliëf), … Ikzelf vond dit altijd wel interessant. En het leuke is dat je nu ook dergelijke kaarten in huis kan halen. Zo kunnen onze kindjes ook thuis hun lessen aardrijkskunde leren.

Wereldkaart in huis

Niet alleen de kaarten zijn handig om de lessen aardrijkskunde te leren thuis. Je hebt tegenwoordig ook prachtige wereldkaarten op hout die perfect als decoratie in huis kunnen gebruikt worden. En zelfs een oude wereldkaart kan perfect als achtergrond gebruikt worden in een kamer of bureau.

Met een dochter die wel van wetenschap en zo houdt leek het wel interessant om een klassiekere kaart te kiezen. Zo heeft ze niet alleen alle landen van de wereld. Maar ziet ze ook de hoogte verschillen en gebergtes over heel de wereld. Zo merk je duidelijk op waar de Alpen zijn bv, maar ook dat Nederland een land is dat deels onder de zeespiegel ligt.

Kwaliteit

De kwaliteit van de kaarten is top. De stoffenkaart die wij in huis hebben is zeer stevig en ook de kleuren zijn mooi. Hierdoor komt alles zeer duidelijk over. Je krijgt standaard een ophangsysteem erbij. Wij hebben de indruk dat, mede door de stevigheid van de kaarten, het ophangsysteem met magneetjes in de houten latten, wat licht uitvalt. Hier gaan we toch nog iets moeten voor uitdokteren zodat de kaart mooi kan opgehangen. Een klein minpuntje bij de prachtige (stoffen) kaart.


Disclaimer: De wereldkaart kregen we cadeau van wereldkaarten.nl, de perfecte site om een cadeau voor jezelf of een ander te maken. Wij kozen voor een klassieke kaart zodat de dochter ze later ook kan gebruiken bij het studeren. Er zijn ook speelsere kaarten of abstractere versies beschikbaar. De kwaliteit is in ieder geval top!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *