Wetenschap is al om vertegenwoordigd in onze maatschappij. Zo kan een weerman of – vrouw het weer voorspellen, Elon Musk zijn satellieten de ruimte in sturen of kunnen ze een vaccin tegen Covid-19 ontwikkelen. Het is dus ook belangrijk dat onze kinderen warm gemaakt worden voor wetenschap. En wat is er dan leuker dan zelf aan de slag te gaan en allemaal “kleine nerds” te worden?

Eerste Doeboek voor Kleine Nerds (met vanalles te doen)

Wist je dat je binnen de twee uur je eigen videogame kan leren programmeren? En nog sneller DNA uit aardbeien kan halen?

Het eerste Nerdland Doeboek voor Kleine Nerds neemt je mee in de wondere wereld van wetenschap en technologie.

Kraak de moeilijkste codes, verdwijn een hele middag in een bos van puzzels, doe de mafste experimenten met huis-, tuin- en keukenmateriaal. Leer een heleboel bij over robots, insecten, genetica, hersenen, de ruimte, virussen en bacteriën.

Knutsel met HENK de coolste maker-projecten in elkaar. Ontdek samen met HETTY hoe je eigen bacteriën kan kweken. Leer van LIEVEN de nachtelijke hemel kennen en satellieten spotten.

Recensie

Hier thuis hebben we een dochter van acht rond lopen die, vanaf ze nog kleiner was, zich afvraagt hoe bepaalde dingen werken. Zo stelde ze al vragen over de werking van een wasmachine, boiler, printer, … Ze is dus duidelijk geïnteresseerd in techniek. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. We waren dan ook enorm opgewekt toen we te horen kregen dat o.a. Henk Rijckaert een boek over wetenschap en techniek voor kinderen gemaakt had. We bestelden het en zijn nu klaar om te experimenteren

Het boek is opgedeeld in verschillende delen zoals ‘Genetica’, ‘Ruimte’, ‘Programmeren’ of ‘Robots’. In elk hoofdstuk begin je met enkele leuke weetjes. Daarna krijg je spelletjes of proefjes om af te sluiten met een quiz. En dit allemaal op het niveau van onze ‘kleine nerds’ uit de lagere school. Alles is zeer verstaanbaar geschreven al hebben ze bij de proefjes wel de hulp nodig van papa of mama. Al is het maar voor hun eigen veiligheid ;-).

We zijn alvast fan van het concept. Zeker omdat het wetenschap op een verstaanbare manier bij onze kinderen brengt. Kennis met spel en plezier afwisselt. En bovendien leren ze er ook heel wat door. Wij kijken al uit naar deel 2.

Skydancer knutselen met Henk Rijckaert

Eén van de experimenten in het boek is een skydancer knutselen met behulp van een oude haardroger. Dit was direct één van de projecten wat de dochter aangaf om te maken deze vakantie. Maar ook de waterracket ziet ze wel zitten om eens uit te proberen (de buren zijn bij deze gewaarschuwd 😉 )

Auteur: Els Aerts, Kurt Beheydt, Peter Berx, Hetty Helsmoortel, Henk Rijckaert & Lieven Scheire
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Pagina’s: 110
Leeftijd: 8 jaar
ISBN: 978 94 6396 260 8

Het eerste Doeboek voor Kleine Nerds is o.a. te koop bij Nerdland. Maar ook te vinden in Dreamland, Standaard Boekhandel en Bol.com.

Pin it
Eerste doeboek voor Kleine Nerds

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *