Een dochter in huis? Dan staat vroeg of laat er een moeilijke opdracht voor de deur. Hoe leg ik het gedoe rond de maandstonden uit. Hoe breng je het verhaal van “de rode vlag” aan de man vrouw. Deze gesprekken zijn niat (altijd) makkelijk om aan de jonge vrouwelijke kroost uit te leggen. Gelukkig zijn er nog boeken zoals ‘Elke maand feest!‘ die je hierbij kunnen helpen.

Elke maand feest!

Voor het eerst ongesteld worden kan best wel spannend zijn. Het is nieuw, even wennen en niet altijd makkelijk om over te praten. In dit boek worden aan de hand van praktisch advies, veel handige tips en persoonlijke verhalen al jouw vragen beantwoord. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er nou precies in je lijf? Welke spullen heb je nodig? En hoe breng je het ter sprake? (Zelfs bij ongemakkelijke vaders en lastige gymleraren!)

Elke maand feest! bespreekt ongesteld zijn op een toegankelijke manier, met humor en eerlijkheid. Het hoort er nou eenmaal bij, dus kun je er net zo goed een feestje van maken!

Recensie

In Elke maand feest! leggen Yumi Stynes & Dr. Melissa Kang op een duidelijke manier het proces uit van de menstruatie en wat er allemaal veranderd in het lichaam van een tiener. De hoofdstukken zijn duidelijk onderverdeeld van ‘de eerste keer’ tot en met ‘seks en menstruatie’. Maar ook hoe je als tiener er over kan praten met ouders en leerkrachten en de persoonlijke hygiëne komen aan bod. De illustraties die het boekje sieren zijn duidelijk maar totaal geen overmaat. Het is een aanrader voor jonge tieners, maar zeker ook de moeite om te lezen voor ouders die jonge dames hebben die in die periode gaan belanden!

Auteur: Yumi Stynes & Dr. Melissa Kang
Illustraties: Jenny Latham & Sam Loman
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 165
Leeftijd: 11 à 12 jaar
ISBN: 978 90 2069 212 9

Elke maand feest! is te koop in de beter boekhandel en online bij o.a.:
Bol.comProxisStandaard BoekhandelBookspot

Extraatje

Mogen jonge tieners eigenlijk wel tampons gebruiken? Hoe pak je de maandelijkse bloody shizzle aan met je jong vrouwelijk geweld in huis? Het online magazine voor ouders Maison Slash legde jullie raadsels voor aan gynaecologe Mina Leyder die het licht aan het einde van de tunnel voor jullie aansteekt. Zie het als een wachttijdloze en gratis sessie bij de gynaecoloog.

Hangt de rode vlag (bijna) uit bij je tiener en stel je je daar vragen bij? Gynaecologe Mina Leyder to the rescue!

Pin it
Elke maand feest

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *