Een korte vakantie of een dagje aan zee met de kindjes is altijd fijn. Rennen over het strand, zandkastelen bouwen of een ritje in de Go-Cart op de dijk. Kinderen kunnen zich kostelijk amuseren aan de kust. Zo ook tijdens de komende Paasvakantie. De koningin der badsteden Oostende zet vol in op families en is dan ook dé place-to-be voor kinderen en jongeren. Voor deze doelgroep zijn er heel wat activiteiten voorzien tijdens de Paasvakantie. Hier alvast een kort overzicht van enkele leuke evenementen.

Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ voor kids van 1 tot 14 jaar

Tijdens de Paasvakantie kan je in Oostende terecht voor het Kinder Cultuur Festival SPRINGTIJ. Wat staat er op het programma? Theater, creatieve workshops, leuke shows, een tekenfestival, strandsporten en een heuse paaseirenraap. SPRINGTIJ bezorgt je kinderen een creatieve en actieve Paasvakantie! Meer informatie vind je terug op de website van het Kinder Cultuur Festival.

Geluk voor speelvogels van 6 tot 12 jaar

In Fort Napoleon is er de interactieve expo “Geluk voor kinderen”. Deze ervaringsexpo is er vooral voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Samen met je kinderen dwaal je door de gangen van dit indrukwekkende Fort in de Oostendse duinen op zoek naar de 10 geluksvogels. De vogels Sporo, Kaketoe en hun vriendjes gidsen je door de expo en dagen je kinderen uit om zichzelf beter te leren kennen. Ze stellen niet alleen vragen, maar helpen je ook concrete stappen te zetten om op zoek te gaan naar wat geluk voor hen betekent. Meer informatie kan je vinden op de website van deze interactieve expo.

ATELIER ELYSEE voor tieners van 12 tot 14 jaar

ATELIER ELYSEE is een traject dat wordt opgericht als randprogramma van het kunstenfestival The Crystal Ship. Tijdens de Paasvakantie wordt de kelderverdieping van fuifzaal de Elysée omgetoverd tot dé hippe place-to-be voor tieners die zich willen onderdompelen in de urbancultuur. Ze worden uitgenodigd op een ontdekkingstocht langsheen een medialab, een videocrew, een urban ping-poing toernooi, digitale graffiti… Even op adem komen kan aan de gezellige babbelbar.

Ketnet Musical Kadanza Together in het Kursaal

Naast de uitverkochte concerten van K3 in het Kursaal is er ook nog de Ketnet Musical Kadanza Together. Voor deze spectacularie musical van kinderzender Ketnet op zaterdag 9 en zondag 10 april zijn er nog kaartjes beschikbaar. Deze Ketnet musical, met niemand minder dan Tatyana Beloy en Peter Van de Veire, brengt een prachtig spektakel, een leuk verhaal met spectaculaire dansmoves en hits uit 10 jaar Junior Eurosong.

Voor info en tickets van Kadanza Together kan je terecht op de site van Kursaal Oostende.

Andere activiteiten

Naast deze fijne evenemten is Oostende natuurlijk nog zoveel meer. Zo kan je in het Noordzeeaquarium alles leren over dieren die in de Noordzee leven. Ook een bezoekje aan museumschip Amandine, vlakbij het station, is de moeite waard.

En bezoek je “Geluk voor kinderen” is het misschien de moeite om dit te combineren met Explorado, een avonturen en kennispark vlakbij Fort Napoleon. Nadien kan je dan in het bruisende centrum van deze fijne badstad nog gezellig iets gaan drinken en eten.

Dat Toerisme Oostende inzet op families mag wel duidelijk zijn met deze verschillende evenementen tijdens de Paasvakantie. Daarnaast werken ze momenteel nog aan een online city guide voor families met kinderen zodat je op één plek alle kindvriendelijke evenementen, hotels en restaurants kan vinden.

Q: Wat is jullie favoriete kustplaats? En wat raden jullie aan om zeker eens te bezoeken aan de Kust!


Uitgelichte afbeelding: Walkie Talkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *