Volgende week is het weer zover. Dan is het in België herfstvakantie. Een ideale periode om er nog eens op uit te trekken met het gezin. Traditioneel is er in deze periode ook heel wat te doen. En dit voor zowel jong als oud. Wij selecteerden alvast enkele uitjes die ons zeker de moeite lijken om te bezoeken de komende herfstvakantie.

Halloween in de pretparken

Niet alleen tijdens de zomer kan je je rot amuseren in de pretparken. Tegenwoordig zijn de meeste ook gewoon geopend tijdens de herfstvakantie en dit natuurlijk met aangepaste decoratie. Zo kan je in Plopsaland De Panne naar de Ketnet Halloween Nocturnes. En dit van 30 oktober tot en met 3 november. Plopsaland De Panne zal dan extra lang open blijven zodat je ze kan beleven in de volle duisternis! Extra spannend! Daarnaast kan je de acteurs van Nachtwacht en Helden in levende lijven ontmoeten. Om de dag af te sluiten zorgt de KetnetBand voor een spetterend feestje op het Dorpsplein met aansluitend een adembenemend vuurwerk!

Ook Bellewaerde heeft zijn eigen Halloween feestje gedurende de herfstvakantie met Halloween Fiesta Mortal. Ook hier is het park om verschillende dagen langer open om lekker te griezelen als het donker is. Maar het echte griezelfeest gaat ook dit jaar door in Walibi Wavre. Met maar liefst 7 spookhuizen, 8 griezelzones en meer dan 300 monsters is Walibi helemaal omgetoverd tot het griezeligste pretpark van België. Echt iets voor de tieners onder onze kinderen. En ook hier zijn er verschillende nocturnes om te kunnen griezelen als het donker is.

De Spiekpietjes

Ook dit jaar, voor de derde keer reeds, strijken de Spiekpietjes neer in Fort Napoleon. Deze keer is de interactieve tentoonstelling gebaseerd op het boek “Spiekpietjes het hele jaar door …” van Thaïs Vanderheyden. Tijdens deze tentoonstelling leer je de Spiekpietjes kennen aan een luisterverhaal met levensgrote platen. Bovendien is er een leuke knutselhoek voorzien. Naast het luisterverhaal kan je in de kelders van het Fort Napoleon een spectaculair parcours afleggen. Dit parcours is een heus pietenexamen. Slaag je in alle opdrachten, dan ga je naar huis met een echt pietendiploma. Bovendien zullen de Spiekpietjes ook in de binnenstad van Oostende verstopt zitten. Voor meer info en tickets kan je terecht op de website van Visit Oostende.

Bricklive

Veel van onze kinderen, en ja ook wij zelf, houden van LEGO. Niet alleen heeft LEGO prachtige ontwerpen die we kunnen bouwen. Daarnaast kan je zelf ontelbare creaties ontwerpen en je fantasie de vrije loop laten gaan. Een ideaal uitstapje voor de liefhebbers van deze blokjes is dan ook Bricklive in het Brusselse Tour & Taxis. Ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van LEGO, kan je je laten onderdompelen in het favoriete universum van LEGO. Bricklive is onderverdeeld in verschillende zones (Technic Zone, Brick Lane, City Zone, enz.). Hier kan je de oudere items herontdekken, maar ook de nieuwigheden uitproberen. Daarnaast is er ook nog een Fanzone. Hier maak je kennis met de spannende creaties van volwassen fans-bouwers uit de hele wereld. Bereid je maar al voor op een open mond van verbazing bij het aanschouwen van deze persoonlijke creaties, groot en klein, waar deze deskundige bouwers maar al te graag mee uitpakken. Tickets zijn zowel online als aan de kassa te verkrijgen.

In de Bioscoop: De Kleine Vampier

Tijdens de herfstvakantie kan je natuurlijk ook naar de bioscoop. Zo is er, om in het Halloween thema te blijven, De Kleine Vampier. Een leuke animatiefilm naar een boek van Angela Sommer-Bodenburg.

Anton houdt van griezelen en verslindt boeken over vampiers. Hij weet alles over deze wezens met hun witte gezichten, rode ogen en scherpe hoektanden. Als hij er onverwacht één tegenkomt, is deze toch heel anders dan hij dacht en maakt zijn angst al gauw plaats voor nieuwsgierigheid. De kleine vampier Rudolph is namelijk stoer, aardig en vooral ongevaarlijk. Samen met Anton vliegt hij erop uit om zijn hele vampierfamilie te redden uit de handen van de vampierjagers. Het wordt een avontuur vol actie, rondvliegende koeien en het meest betoverende vampierzusje van het heelal; een avontuur om in te bijten!

KidiX

Eind oktober is er in Brussels Expo (paleis 7) KidiX, een doe en ontdek beurs voor kinderen en hun ouders. Deze beurs is onderverdeeld in 7 verschillende zones. De grootste zone is de Enjoy zone, die staat in het teken van amusement en vrijetijdsbesteding. Hier kunnen kinderen naar hartelust spelen. Zo is deze zone ook nog eens onderverdeeld in Toys & Games, Multisport, Spel, Music Street en Entertainment. Elk met een eigen kijk op amusement en vrijetijdsbesteding. In de laatste zone zullen trouwens regelmatig optreden worden gegeven door o.a. de Ketnetband.

Daarnaast bestaat KidiX ook nog uit Education, Discover, Food, Fashion, Services en Kids @ Home zone. Deze verschillende zones bieden naast leuke uitdagingen voor kinderen ook heel wat informatie voor ouders.

KidiX vindt plaats in Brussels Expo van 28 tot en met 31 oktober. Meer info en tickets vinden jullie op hun website.

Q: Hebben jullie nog tips voor een uitstapje tijdens de herfstvakantie?


Uitgelichte afbeelding: Javier Molina op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *