Kinderen, en ook volwassenen, zijn zot van sprookjes. Maar heel wat sprookjes hebben eigenlijk een niet zo leuke verhaallijn voor kinderen. Gelukkig zijn er van de meeste sprookjes ook versies uitgebracht die wel ‘kidsproof’ zijn. En met de reeks “Er was eens …” zijn de sprookjes nu ook in boekvorm beschikbaar voor beginnende lezertjes.

Er was eens … Rapunzel

Rapunzel leeft in een toren
Alleen de heks bezoekt haar.
Elke dag zingt het meisje een lied.
Op een dag hoort een prins haar.
Hij wil Rapunzel leren kennen …
Maar hoe raakt hij in de toren?

Recensie

De reeks “Er was eens …” hervertelt de bekendste sprookjes in eenvoudige korte zinnen. Het hoofdpersonage, in dit geval Rapunzel, wordt dan afgebeeld aan de hand van een kleine tekening. De zinnen zijn in een perfect verstaanbare taal geschreven voor de beginnende lezertjes. Ook het lettertype is aangepast zodat nog niet ervaren lezertjes toch makkelijk alle letters kunnen herkennen. Bovendien wordt het verhaal ook nog prachtig geïllustreerd. Hierdoor krijgen de lezertjes een nog beter inzicht in gans het verhaal.

Thuis hebben we momenteel een dochtertje rondlopen dat volop leert lezen. De reeks “Er was eens …” konden we dan ook perfect testen. En we moeten toegeven. Er wordt hier thuis al duchtig in gelezen en in de bibliotheek werd ook al een ander boekje uit de reeks geleend nl ‘Hans en Grietje’. De reeks is dus een perfecte aanvulling op de boekjes die ze in school leren lezen. Hier thuis zullen de andere verhaaltjes zeker nog wel de revue passeren.

Auteur: gebr. Grimm (tekst is vrij)
Illustraties: Sumiti Collina
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 30
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 978 94 6291 392 9

De reeks “Er was eens …” is verkrijgbaar in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com. Ook vind je ze in heel wat bibliotheken terug.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *