Onder de noemer ‘Eureka!’ heeft de Jeugdboekenmaand het van 1 tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over hoe colaflessen fleece truien worden, over de zwaartekracht of over een stuiterend ei. Maar dat is niet alles. Met het thema wetenschap en techniek wil de jeugdboekenmaand, kinderen en jeugd warm maken voor de boeiende richtingen van de chemie, scheikunde of wetenschap. Kortom alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft. Zo zijn er rond dit thema heel wat evenementen gepland in bibliotheken, scholen, boekhandels en musea. En ook peter Henk Rijckaert en meter Maureen Vanherberghen zullen heel wat aandacht besteden aan dit leuke thema.

Jeugdboekenmaand: Wetenschap en techniek

Wetenschap en techniek zijn heel boeiend. Zo kan je aan de hand van kleine proefjes al ontzettend toffe dingen doen. En hiervoor hoef je niet geleerd of oud te zijn. Vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen zijn kinderen eigenlijk al onbewust bezig met techniek en wetenschap. Het is dan ook logisch dat de jeugdboekenmaand deze leuke domeinen in de kijker zet. Er zijn namelijk heel wat fijne boeken voor kinderen en jongeren verschenen die te maken hebben met wetenschap en techniek.

Boekenlijst

In de plaatselijke bibliotheek kan je heel wat boeken terug vinden die over wetenschap en techniek gaan. Maar wisten jullie ook dat in leuke (voor)leesboeken ook heel wat wetenschap en techniek terug te vinden is? Kijk maar eens in de boeken die de bibliotheken in de spotlights plaatsen

Voor dummies

Een leuk boekje dat we hier onlangs op de redactie ontvingen is “Experimenteren met wetenschap voor Kids“. Dit boekje uit de reeks ‘voor Dummies’ past perfect in deze jeugdboekenmaand. Aan de hand van zeven leuke projecten leer je meer over wetenschap. Tijdens de zeven projecten kan je (samen met je ouders bv) verschillende leuke proefjes doen. Deze proefjes ondersteunen dan het grotere project. Zo leer je bijvoorbeeld over geluidsgolven, planten en dieren, maar ook over kunst en wetenschap. Ondanks het label +12 jaar zijn deze proefjes, natuurlijk met de hulp van mama of papa, ook goed uit te voeren door jongere kinderen. Wij vinden het alvast een aanrader voor leuke ouder/kind momenten tijdens regenachtige dagen.

ISBN: 978 90 453 5483 5 / Uitgeverij: BBNC / Auteur: Olivia J. Mullins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *