Wie van onze kinderen knutselt er niet graag? Ik hoor jullie hardop zeggen: WEINIG. En inderdaad, knutselen is één van de dingen die de meeste van onze kinderen wel graag doen. En toch ontbreekt soms de tijd, het materiaal of de inspiratie om iets te knutselen. Gelukkig zijn er verschillende leuke boekjes te vinden die ouders en kinderen op weg kunnen helpen om leuke knutselwerkjes in elkaar te steken. Zo ontvingen we eind vorig jaar het “Knotsgekke Surprises voor iedereen” van Rolf Hut. Een boekje vol tips en tricks om de meest fantastische knutselwerkjes te maken.

Knotsgekke surprises voor iedereen

Elk jaar met Sinterklaas is het weer de kunst om creatieve knutselwerkjes van vorig jaar te overtreffen. De kans is groot dat je goede ideeën nu wel zo’n beetje op zijn. Geen paniek, want Rolf Hut leert je hoe je de meest originele en indrukwekkende surprises maakt!

Als het aan Rolf Hut ligt, is niets onmogelijk. Is je vader een hippie en heb je hem altijd al een lavalamp willen geven? Dan maak je er toch gewoon zelf één! En wat dacht je van dat virtuoze klasgenootje? Die kun je blij maken met een écht werkende harp. Of laat je fantasie helemaal de vrije loop en knutsel een levensechte draak!

Stap voor stap en met de vrolijke tekeningen van Marten Hazelaar laat Rolf zien hoe je al deze knotsgekke surprises in een handomdraai maakt. Deze pakjesavond steel jíj dus de show met het allermooiste cadeau. En ondertussen steek je ook nog iets op van natuur- en scheikunde!

Recensie

Alhoewel de inleidende tekst op de koffer van dit boekje spreekt over Sinterklaas, is dit boekje zeker niet alleen geschikt om te knutselen rond deze periode. Integendeel, de knutselwerkjes die Rolf Hut in dit boekje bespreekt zijn geschikt om heel het jaar door te maken. Wat denk je van de “Superplakkerige Soaker”, het “Regenpijp Orgel” of van “Smeltende Hersenen”. Stuk voor stuk leuke en knotsgekken knutselexperimenten die je als ouder samen met je kinderen kan doen.

De tientallen knutselwerken-, experimenten zijn stuk voor stuk duidelijk uitgelegd. Ook zijn ze allemaal voorzien van prachtige illustraties. Dankzij de stap voor stap handleiding van de experimenten kan er weinig of niets misgaan. Achteraan in het boek staat een mooi overzicht boodschappenlijstje gerangschikt per soort winkel waar je de benodigdheden kan kopen voor de verschillende knutselwerkjes en experimenten. Zijn je kinderen na dit boekje toe aan nog meer leuke uitdagingen dan staan er op het laatste blad nog enkele leuke links naar sites met nog meer fantastische knutselwerkjes en- experimenten.

Auteur: Rolf Hut
Illustrator: Marten Hazelaar
Uitgeverij: Xanders Uitgevers
Pagina’s: 104
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789401606189

Knotsgekke surprises voor iedereen is te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.

Q: Welke knutselwerkjes- of -experimenten maken jullie kinderen het liefst?

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Rolf Hut - Knotsgekke Surprises voor Iedereen
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *