Kinderen spelen graag. Dat weten we als ouders maar al te goed. Meestal vragen ze naar iets dat ze gezien hebben bij vriendjes of op TV. Auto’s van Disney’s Cars, poppen van Barbie, een speelhuis van bv Kabouter Plop, … Veelal is dit speelgoed gemaakt in het Verre Oosten waardoor de ecologische afdruk enorm is. Maar wisten jullie dat er ook ecologisch verantwoord speelgoed wordt gemaakt? Speelgoed gemaakt uit gerecycleerd karton of uit gerecycleerde (melk)flessen. Neen? Dan is nu het moment om kennis te maken met dit duurzame en leuke speelgoed.

Vandaag ontdekte ik de Belgische webshop Fairplace verkoopt namelijk enkel speelgoed met een (duurzaam) verhaal. Zo zoeken Christophe en Yves voornamelijk naar speelgoed met een Belgisch design, een kleine ecologische afdruk (gemaakt uit gerecycleerde materiaal, hier geproduceerd, …). En bovenal extra stevig.

Wat je trouwens in de webshop van Fairplace vindt, is door Christophe en Yves gekeurd op 2 factoren. Factor 1 is de speelbaarheid en factor 2 de duurzaamheid. Bij elk artikel dat je kan kopen vind je voor beide factoren een aanduiding met een score van 1 tot 10.

Fairplace

Maar waarom Fairplace? De naam Fairplace verwijst volgens de oprichters van de webshop naar ‘fairplay’ en ‘fair to play’. En dit met de klemtoon op ‘play’. Ze geloven heel sterk dat het Kinderrechtenverdrag van UNICEF kinderen helpt in hun groei en ontwikkeling. Dit wordt trouwens benadrukt in het artikel 31: het recht van kinderen op vrije tijd en op spelen. Deze waarde hebben beide Vlamingen meegenomen uit hun verleden (ervaring bij de speelpleinwerking) en hun huidige jobs. Als vader van drie kinderen beseffen ze ook maar al te goed dat speelgoed stevig moet zijn en leuk om met te spelen.

Webshop

De webshop van Fairplace is opgedeeld in 9 verschillende thema’s. Van “fantasie” met leuke knutselpakketten tot “buiten” met leuk buitenspeelgoed. Je vindt er verschillende soorten speelgoed. Zo zijn er leuke auto’s en vliegtuigen gemaakt uit gerecycleerde melkflessen, speelhuisjes en -kastelen gemaakt uit karton die je zelf nog kan inkleuren, … Maar één van mijn favorieten is toch de bloemengranaat waarmee je stukken grond in bv een stad kan omtoveren tot een bloemenweide.

Bestellen gaat zeer vlot en betalen op Fairplace kan met kredietkaart, Bancontact/Mister Cash, PayPal en iDeal (NL). Je kan je bestellingen laten leveren in zowel België als in Nederland. Deze leveringen worden uitgevoerd door bPost.

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *