De vakantie is weer iets voorbij half weg. Nog een kleine maand dat we onze kinderen moeten kunnen entertainen. We kunnen ze wel eens een boek geven, of eventjes een film laten zien. Maar daarnaast is het ook altijd leuk om eens creatief bezig te zijn. Geen inspiratie? Dan is het boek ‘Familiefun’ wel iets voor jullie.

Familiefun: 35 creatieve en vrolijke DIY-activiteiten

Van een zelfgebouwd spookhuis, een ijssalon in de keuken, een strand of Olympische Spelen in de tuin tot het vullen en begraven van een tijdcapsule en nog heel veel meer. Alle ideeën in Familiefun zijn met eenvoudige middelen en weinig inspanning te realiseren en zijn zonder al te veel voorbereiding spontaan tot uitvoering te brengen.

Marisa Hart laat op vrolijke en aanstekelijke wijze zien hoe je de leukste en creatiefste activiteiten kunt bedenken en doen. De vele ideeën zijn niet alleen met je familie te doen, maar ook tijdens kinderfeestjes uit te voeren.

Recensie

Familiefun is het perfecte boek om inspiratie op te doen om je kinderen te entertainen tijdens de vakantie(s) of kinderfeestjes. Activiteiten die je binnen kan doen als het regent. Maar evengoed leuke dingen die buiten plaatsvinden op een zomerse dag. Of wie weet zelfs de twee combineren.

Zo kan je het thuisrestaurant perfect buiten op het terras openen. Of het schaduwspel spelen ’s avonds als het donker is in de tuin. Daarnaast bevat het boek ook leuke spelletjes die je kan spelen in de auto onderweg naar een uitstap of je vakantiebestemming.

Vakantie gedaan? Geen probleem ook daarvoor zijn creatieve oplossingen in het boek. Denk dan maar aan een familie-album of prentenboek dat je in elkaar knutselt van je reis. Fun gegarandeerd.

Het fijne aan Familiefun is de toegankelijkheid van alle activiteiten. Ze zijn er voor alle leeftijden, al dan niet onder begeleiding van de ouders. Bovendien staat alles duidelijk uitgelegd en is alles voorzien van prachtige foto’s. Achteraan het boek staan tevens sjablonen voor de spelletjes en enkele knutselactiviteiten. Dat is toch wel een meerwaarde. Wij zijn alvast zeer tevreden van de activiteiten in het boek. Het krijgt dan ook een prominent plaatsje in onze boekenkast.

Auteur: Marisa Hart
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Pagina’s: 125
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 978 90 452 1952 3

Dit creatieve boek is o.a. te koop bij Bookspot & Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Uitgelichte afbeelding: Jelleke Vanooteghem op Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *