Ook dit jaar vindt in Brussel het Brussels International Fantasy, Fantastic, Thriller and Science Fiction Film Festival (BIFFF) plaats en dit voor de 37ste keer. Naast veel films voor volwassenen is er ook dit jaar een dag speciaal voor de jongste fans nl. FantastiKids!

Deze dag van de kinderen op het BIFFF vindt plaats tijdens de tweede week van de paasvakantie, en meer bepaald op woensdag 17 april.

Fantastikids in BOZAR

In het gezellige kader van de Brusselse BOZAR worden die dag twee films vertoond op maat van kinderen. Eentje voor kinderen tussen 6 en 9 jaar oud, de andere is geschikt voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Beide films starten om 14u.

Missing Link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Links lang verloren familie: de Yeti’s.

Deze prachtige animatiefilm is te bekijken in het Nederlands (zaal 2) en in het Frans (zaal 3). Als voorsmaakje hebben we alvast een leuke trailer (Engelstalig) van deze fijne film voor de jongste kinderen.

Kung Fu Monster

Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar staat de Chinese film ‘Kung Fu Monster’ geprogrammeerd in zaal 1. In deze fantasiefilm gaan ze op zoek naar een losgeslagen monstertje met kwaadaardige krachten. Deze film wordt ondertiteld in het Nederlands en het Frans.

Meer dan film

Fantastikids is meer dan de twee films. Tijdens deze kidsday van het BIFFF zullen er ook heel wat animaties plaatsvinden en zijn er verschillende prijzen om te winnen tijdens een leuke tekenwedstrijd.

Deze tekenwedstrijd gaat van start op 22 maart. Voor kinderen van 6 tot 9 jaar zullen een leuke kleurplaat mogen inkleuren en tieners van 9 tot 12 jaar maken zelf een tekening rond een bepaald thema.

Winactie

In samenwerking met BIFFF mag ik ook enkele kinderen en hun ouders blij maken met duotickets. Voor de kleinste schenken we 2 duotickets weg en voor de jongeren zijn er 5 duotickets te winnen. Om kans te maken op een duoticket reageer je onder dit bericht (of op onze social mediakanalen). En dit met de leeftijdsgroep waarvoor je wilt deelnemen. Deelnemen kan tot en met 24 maart.


Uitgelichte afbeelding: Laika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *