In december vieren we weer heel veel feest, Sinterklaas, Kerst en nieuwjaar. In die periode worden er heel wat cadeautjes uitgedeeld. Jammer genoeg is niet iedereen in de mogelijkheid om elkaar een cadeautje te geven. In ons land leven bv 1 op 5 kinderen onder de armoedegrens. Voor hen is de maand december niet altijd even fijn. Daarom vinden wij het ook belangrijk om aan onze dochter mee te geven dat cadeautjes krijgen geen evidentie is. Via Vanille Meisjes ontdekte ik een prachtige actie die momenteel loopt om ‘oud’ speelgoed te schenken aan kansarme kindjes.

Speelgoed voor elk kind

Veel van onze kinderen zijn verwend als het op speelgoed en dergelijke aankomt. Maar dat is niet bij iedereen het geval. In onze omgeving zijn er ook heel wat kindjes die het met veel minder moeten stellen, ook al kunnen ze er zelf niet iets aan doen. Daar wil de actie “Speelgoed voor elk kind” iets aan doen. Zij zamelen de komende dagen ‘oud’ speelgoed in om te verdelen onder kindjes, die om welke reden dan ook, het moeilijker hebben om speelgoed te krijgen. Zo is het misschien een goed moment om samen met je kindjes eens door de bakken en kasten te gaan en enkele spulletjes te schenken aan deze actie. Je kan in tussentijd je kindjes er ook van bewust maken dat niet iedereen het even makkelijk heeft. Zo leer je je kindjes iets bij en help je een goed doel. Mooi toch in aanloop naar Kerst.

Het ‘oude’ speelgoed kan je schenken aan de actie Speelgoed voor elk kind. Dit doe je door je donatie gratis afleveren bij een kariboo! spot in je buurt. Daar wordt het opgehaald en naar een PostNL-depot gebracht. In dit depot wordt het dan gesorteerd en herverdeeld wordt. Partner de Gezinsbond en goede doelen als VZW De Kindervriend en Caritas International zorgen daarna dat het juiste cadeautje bij het juiste gezin en kindje terecht komt.

Een prachtig initiatief dat wij graag onder de aandacht brengen!

Q: Doen jullie ook mee?


Uitgelichte afbeelding: Hannah Rodrigo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *