Oktober is niet alleen de eerste volle maand van de herfst. Het is ook de start van de Halloween-periode in verschillende pretparken. Zo ook in het Ieperse pretpark Bellewaerde. Net zoals de voorbije jaren strijkt ook nu Don Eduardo de los Muertos neer in de Westhoek. Hij is de ceremoniemeester van Fiësta Mortal, welke het pretpark helemaal onderdompelt in een spookachtige omgeving.

Fiësta Mortal

Fiësta Mortal, gebaseerd op het Mexicaanse feest van de doden, is ook dit jaar het Halloween-event van Bellewaerde. Ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos krijgt echter gezelschap van zijn zus Doña Lucia, die zijn feest wilt verstoren. Zoals steeds vind je in het park een leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, verbluffende decors, spookhuizen voor groot en klein en extra Halloween Specials. Dit alles staat garant voor een leuk dagje uit voor het ganse gezin. Nieuw dit jaar zijn een magische bellenblaasshow, de 4D film “Happy Family” en het spookhuis “Voodoo Villains”.

Griezelen voor groot en klein

Ook de allerkleinsten worden niet vergeten. Speciaal voor hen is KidsPark omgetoverd tot TrollPark waar kleurrijke trollen Halloween op hun maat vieren. Dit jaar kijken jong en oud ook hun ogen uit tijdens een nieuwe magische bellenblaasshow. Bovendien kunnen kinderen op ontdekking gaan in het Halloween Doolhof. Aan de ingang van het park kunnen de kinderen een stoere tattoo vragen waardoor ze tegen alle griezels worden beschermd.

Ook de 4D-cinema heeft een aangepaste programmatie. Je kan er genieten van de nieuwe 4D film Happy Family, een spookachtig avontuur waarbij een pretparkbezoek helemaal op hol slaat wanneer een familie in monsters verandert. Nog niet genoeg gegriezeld? Dan zijn er nog 5 spookhuizen opgesteld doorheen het park. Zo sta je in het nieuwe spookhuis Voodoo Villains oog in oog met voodoogeesten en duistere rituelen.

Mortal Nocturnes tot 21 uur

Bij het vallen van de avond, wordt het extra griezelig in Bellewaerde tijdens de Mortal Nocturnes. Deze vinden plaats op 20, 27 & 31 oktober en 1, 2 & 3 november. De verschillende decors, gethematiseerde attracties en spookhuizen krijgen dan een unieke Halloween sfeer over zich heen met extra belichting, aangepaste muziek en rookeffecten. Bezoekers kunnen tijdens deze nocturnes tot 21 uur genieten van de attracties in het park. Afsluiten doe je met een muzikaal vuurwerk.

Halloween Night: voor de échte Halloween-fans (Kinderen Niet Toegelaten)

Zijn je kinderen ouder dan 16 of wil je zelf eens zonder je kindjes komen griezelen in Bellewaerde? Dan kan je er terecht op vrijdag 26 oktober. Dan opent park zijn deuren van 18 uur tot 23 uur voor de exclusieve Halloween Night. Tijdens deze unieke avond, gaat het er extra angstaanjagend aan toe. Meer dan 75 figuranten jagen de bezoekers de stuipen op het lijf. De spookhuizen krijgen bovendien een extra horrorsausje over zich heen. En als dat nog niet genoeg is worden er scare zones toegevoegd in het park. Griezelen op zijn best dus tijdens Halloween Night. Daarnaast zijn er 2 podia waarop DJ’s als Dimaro en Dj Wout het beste van zichzelf geven.

Praktisch

In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op 13, 14, 20 & 21 oktober en elke dag van 27 oktober tot en met 4 november 2018. Voor meer info, de meest recente openingskalender en tickets, kan je terecht op www.fiestamortal.be.

Bellewaerde KNT – Halloween Night gaat door op vrijdag 26 oktober van 18 uur tot 23 uur. Tickets zijn enkel online te verkrijgen op www.halloweennight.be. Dit evenement is enkel toegankelijk voor jongeren ouder dan 16 jaar.


Disclaimer: Dit bericht bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *