Woensdag (22/06/16) komt na 13 jaar het langverwachte vervolg op Finding Nemo uit in de Belgische bioscopen. Met Finding Dory heeft Disney Pixar weer een grappige en ontroerende familie animatiefilm gemaakt. Wij konden hem afgelopen weekend al gaan bewonderen. Lost hij de verwachtingen in? En kan je hem zien zonder Finding Nemo te zien? Vragen waar wij het antwoord op weten.

Finding Dory: het verhaal

In de film van Disney – Pixar, “Finding Dory” dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje, vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling; Bailey, een witte walvis die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn; en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Ons oordeel

Finding Nemo is nu zo’n 13 jaar oud. Wij zagen hem toen als prille twintigers. Deze Disney Pixar film is dan ook een nostalgie voor de meeste ouders. Het was dan ook fijn om te horen dat er een vervolg kwam op deze prachtige animatiefilm. Wij keken er alvast naar uit om met de vierjarige dochter naar dit vervolg te gaan zien. We hadden onze dochter ondertussen ook al laten kennismaken met Nemo en zijn vriendjes en ook zij was super enthousiast om Finding Dory te gaan bekijken.
Finding Dory begint alvast met een korte terugblik naar de zoektocht naar Nemo waardoor de nieuwe kijkers deze nieuwe Disney Pixar film perfect kunnen volgen zonder Finding Nemo gezien te hebben. Dory, het vergeetachtige doktersvisje, raakt door haar korte termijngeheugenverlies haar ouders kwijt. In haar zoektocht komt ze haar oude vrienden Melvin en Nemo tegen en samen gaan ze op zoek naar Dory’s ouders. Een spannende zoektocht waarbij vriendschap een grote rol speelt. Een duidelijke boodschap zoals we van Disney gewend zijn.
Zowel wij als onze kleine meid genoten van deze nieuwe animatiefilm. De spannende fragmenten in de film zijn zeker niet angstaanjagend voor jonge kinderen en de boodschap komt zeer goed over. De aandacht van onze vierjarige dochter verslapte amper en ze leefde enorm mee tijdens de zoektocht van Dory en haar vriendjes. Naast spanning is Finding Dory natuurlijk doorspekt met de nodige humor. Zo kon de chagrijnige octopus Hank ons meermaals aan het lachen brengen. Maar ook de andere personages zitten vol humor. Finding Dory is een echte familiefilm en is zeker ook geschikt voor jonge kindjes.

Piper

PiperNet zoals bij de vorige animatiefilms van Disney Pixar gaat ook aan Finding Dory een kortfilm vooraf. Deze keer is het de prachtige animatiefilm Piper, over een vogeltje die een bijzondere vriendschap ontwikkelt met een krabbetje. Deze kortfilm sluit perfect aan bij de boodschap van Finding Dory. Ondanks dat deze kortfilm geen tekst bevat is hij goed begrijpbaar voor jonge kindjes.
Finding Dory is vanaf 22 juni in de Belgische zalen te zien. Onze Nederlandse vrienden kunnen hem vanaf 29 juni bewonderen. Finding Dory is beschikbaar in 2D en 3D en dit zowel in het Vlaams/Nederlands als in de originele versie met ondertitels.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Finding Dory
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *