Zes jaar hebben we moeten wachten op het vervolg van Frozen. We werden ondertussen al eens warm gehouden met “Olaf’s Frozen Adventure“, die een tijdje voor Coco te zien was. Maar toch was het met een beetje stress afwachten wanneer het tweede avontuur van Anna en Elsa in de bioscoop zou verschijnen. Wij gingen hem op een koude zondagochtend bekijken en bleven niet op onze honger zitten.

Frozen II

Waarom werd Elsa geboren met magische krachten? Het antwoord roept haar en bedreigt haar koninkrijk. Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis. In Frozen vreesde Elsa dat haar krachten te veel voor de wereld waren. In Frozen 2 moet ze hopen dat ze genoeg zijn.

Vlaamse stemmen

In de dit tweede deel ontmoeten we opnieuw de magische Elsa. Ook voor het tweede deel leent Elke Buyle haar stem aan het hoofdpersonage. Haar optimistische zus Anna wordt vertolkt door Aline Goffin. Natuurlijk zijn Olaf (Govert Deploige), Kristoff (Guillaume Devos) en Sven (Govert Deploige) ook weer van de partij.

Trailer

Review

Al enkele weken keken we uit naar de dag dat we Frozen II konden gaan zien in de bioscoop. Na het succes van de eerste Frozen film (die ondertussen ook grijs gespeeld is op DVD hier thuis), was het nu tijd om te gaan genieten van een nieuw avontuur van Anna en Elsa.

Het verhaal speelt zich drie jaar later af dan het eerste avontuur. Elsa wil te weten komen waarom ze magische krachten heeft. Zeker nadat ze een mysterieuze stem begint te horen. Samen met haar zus Anna, Anna’s vriend Kristoff en zijn rendier Sven, en hun onvoorwaardelijke vriend, sneeuwpop Olaf, trekken ze naar het magische woud. Hopend dat ze daar de oplossing vinden waarom Elsa magische krachten heeft en waarom Arandelle plots werd getroffen door een soort ‘vloek’.

Het verhaal zit zeer goed in elkaar. Naast de prachtige beelden is ook de muziek weer enorm belangrijk. In de Vlaamse versie was het alvast genieten van de nieuwe songs. De film biedt een enorme afwisseling tussen humor en spanning, waardoor hij aangenaam is om volgen. Het tweede deel van Frozen lost meer dan gedacht de hoge verwachtingen in. We durven zelfs stiekem dromen van een derde deel binnen zes jaar ;-).

OPMERKING: We zagen ook enkele Engelstalige songs van de nieuwe Frozen-film op Youtube en vinden persoonlijk dat de Vlaamstalige liedjes veel krachtiger overkomen. Waarschijnlijk omdat deze ook door dezelfde stemmen worden gezongen, als diegene die de personages vertolken.

De DVD en Blu-ray zijn vanaf begin juli verkrijgbaar bij o.a. Dreamland en Bol.com. Maar ook op bij on demand services van o.a. Proximus en Telenet kan je deze prachtige film bekijken.

Beoordeling: 5/5


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.
Uitgelichte afbeelding: Disney

1 reactie

  1. Melanie Hoogvliet

    9 december 2019 op 07:53

    Wat een toffe review! En wat leuk dat de Vlaamse liedjes beter over kwamen dan de engelse vaak is het andersom

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *