Bijna iedere dag wordt er bij ons thuis wel een spelletje uit de kast gehaald. Gezellig aan de eettafel spelen we dan een spelletje, met een koekje en wat te drinken erbij. Wij hebben een flinke verzameling gezelschapsspellen inmiddels. Spelletjes voor onze kleuter, voor onze tiener en voor papa en mama zelf. In mijn gastblog voor Ouderblog schrijf ik graag over onze favoriete spelletjes voor kids!

Spelletjes voor de kleuter

Het voordeel van spelletjes voor kleuters vind ik dat het allemaal niet zo lang hoeft te duren. We kunnen dus vaak even een potje tussendoor doen. Als kleine zus op bed ligt bijvoorbeeld, of als ik eigenlijk aan het koken ben, maar tussendoor de kleintjes probeer te vermaken. Deze 3 spelletjes liggen de laatste tijd standaard op tafel:

  1. Halli Galli Junior
  2. Mystery Crok
  3. Mega Mindy kwartet
Gezelschapsspellen

Het kwartet van Mega Mindy vind ik zelf niet zo leuk om te spelen, maar Eli vindt het geweldig! De kaarten zijn veel te groot voor zijn kleine handjes, dus meestal bouwen we een hele barricade om hem heen, zodat hij de kaarten op tafel kan leggen. Kwartet is een heel leerzaam spel!

Meer tips voor leuke spellen voor kleuters? Op mijn blog kun je een fijn overzicht vinden. https://eengoedverhaal.nu/blog/de-leukste-spelletjes-voor-kleuters/

Gezelschapsspellen voor de tiener

Valse Motten

Onze tiener gaf een tijdje geleden aan dat hij wat vaker spelletjesavonden wilde houden. Als zijn kleine broer en zus op bed liggen, gaat alles aan de kant en spelen we de leukste gezelschapsspellen. Deze spellen vindt onze tiener leuk om te doen:

  1. Ligretto
  2. Valse motten
  3. Monopoly

Het bekende spel Monopoly vinden we allemaal leuk om te doen, maar spelen we niet zo vaak. Dat komt vooral omdat een potje Monopoly eindeloos kan duren en, nou ja, onze tiener moet ook gewoon op tijd naar bed. Echt een spel voor in de vakantie dus.

Bekijk op mijn blog ook nog eens de andere spellen die we vaak met onze tiener spelen. https://eengoedverhaal.nu/blog/spelletjes-voor-tieners/

Spellen op ons verlanglijstje

Met oud & nieuw hebben we 30 seconds gespeeld. Dat was ontzettend leuk, maar onze oudste kende niet alle namen en begrippen op de kaartjes, dus was het voor hem wat lastiger. Daarom hebben we nu 30 seconds junior op ons verlanglijstje gezet.

Voor onze kleuter hebben we ook nog wel wat te wensen. Zo staan de houten kleurentorentjes al een tijdje op ons verlanglijstje en lijkt het spel Poepie Knor ons ook nog wel erg leuk.

Q: Welke gezelschapsspellen worden er bij jullie thuis vaak gespeeld met de kinderen?

Kun je na deze blogpost nog meer inspiratie gebruiken? Ik schreef ook eens een artikel over de leukste spellen voor peuters. Kijk hier maar eens https://eengoedverhaal.nu/blog/leukste-spelletjes-peuters/

Liefs, Mirjam


Gastblog: Onze dank voor deze gastblog gaat uit naar Mirjam Hart, moeder van Noah (12), Eli (4) en Filou (1), en blogger bij eengoedverhaal.nu.

Ook zin in een gastblog? Dit kan altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *