Even voorstellen.

Hoi ik ben Joep en woon samen met mijn vrouw Sanne en dochter Sophie van 5 jaar oud in de mooie stad Tilburg. In 2019 hebben wij een wereldreis van 6 maanden gemaakt met ons gezin en naar aanleiding van deze wereldreis zijn we een website gestart om andere ouders te inspireren met betrekking tot het maken van verre reizen. Wij willen jullie in deze gastblog kennis laten maken met de stad Tilburg en zijn omgeving.

Tilburg ligt dicht bij de Belgische grens en in anderhalf uur rijdt je vanuit Brussel naar Tilburg met de auto. Ook is het mogelijk om met de trein vanuit België de stad te bezoeken. In een kleine drie uur vanuit Brussel sta je op het centrale station van Tilburg en dit is een goede startpositie om je stedentrip in Tilburg te beginnen met kinderen.

Een dag in Tilburg met je kinderen: wat is leuk om te doen?

Ons startpunt van deze wandeling is het centrale station van Tilburg. Vanuit hier loop je in een kleine tien minuten naar het Spoorpark.

Tilburg: skatepark

Tilburg heeft een aantal parken die je kunt bezoeken, maar het leukste park is het Spoorpark. Dit park dat in 2019 is geopend is een prima plek om een paar uurtjes door te brengen met je kinderen. Wij komen er zelf dan ook regelmatig. In dit park heb je namelijk een hele leuke skatebaan liggen, waar kinderen van verschillende leeftijden met de fiets, stepjes, skeelers en skateborden het parcours volgen. Wij nemen altijd het stepje mee van onze dochter en ze kan zich hier uren vermaken.

Spoorpark

Daarnaast is in dit Spoorpark een mooi ontworpen uitkijktoren, waar je voor 1,50 euro een mooi uitzicht over de stad hebt. Je moet geen hoogtevrees hebben, want wanneer de wind waait, dan beweegt de toren behoorlijk.

Verder is het Spoorpark ruim opgezet en zit er een kiosk waar je wat te eten en drinken kunt halen. Ook zit er in dit park een leuk theehuis met terras, waar je ook lekker kunt eten en borrelen. Veel Tilburgers nemen zelf eten mee naar dit park en gaan hier uitgebreid picknicken. Neem een voetbal mee en je hebt op het ruime grasveld genoeg ruimte om met de kinderen fijn te spelen.

Als je in het spoorpark je een aantal uur vermaakt hebt, dan is het tijd voor de lunch en dan is het leuk om een restaurantje te zoeken in de spoorzone. Dit is een nieuw gebied van de stad en ligt net achter het station. Dit is vanaf het Spoorpark ongeveer tien minuten lopen.

Spoorzone
Tilburg: spoorzone

De spoorzone was vroeger de oude werkplaats van de Nederlandse Spoorwegen en is nu een heel hip gebied geworden met allemaal leuke restaurantjes. Er is hier de mogelijkheid om bijvoorbeeld te lunchen in een wagon, maar het is ook leuk om bij restaurant RAW te eten, waar je lekker buiten kunt zitten in een industriële omgeving en je kinderen de ruimte hebben.

Ook de bibliotheek van Tilburg is in de spoorzone te vinden en het is zeker een aanrader om daar eventjes binnen te gaan kijken. Afgezien van de gave industriële uitstraling die de binnenkant heeft, kunnen je kinderen op de begane grond ook heerlijk spelen in het kindergedeelte.

Ontdekstation13 en musea

Voor het middagprogramma hoef je niet ver te lopen. In de spoorzone zit namelijk Ontdekstation 013, waar kinderen onder begeleiding van iemand workshops kunnen volgen op het gebied van techniek in een oude fabriekshal. Vinden je kinderen het leuk om op een creatieve manier aan de slag te gaan, dan is dit een leuke activiteit voor ze.

Wil je meer echt naar een museum toe, dan is het natuurmuseum een goede optie voor jullie. Dit natuurmuseum ligt tegenover het centrale station, dus wederom hoef je niet ver te lopen. Dit museum is al een aantal keer uitgeroepen tot leukste museum van de provincie Noord-Brabant en kinderen kunnen hier veel doen en zien met betrekking tot de natuur. De laatste jaren is het museum uitgebreid, waardoor kinderen ook interactief hier bezig kunnen zijn en zelf onderzoek kunnen doen.

Sluit de dag in Tilburg af met een diner bij Stadscafé Spaarbank. Bij dit restaurantje zit ook een speeltuintje voor de kinderen en dit restaurant ligt op vijf minuten lopen van het centrale station af. Uiteraard is het ook leuk als je nog tijd over hebt om even een kijkje in het centrum van Tilburg te nemen en een lekker borreltje te drinken op één van de vele terrassen van het Piusplein of de Heuvel.

Om de dag helemaal af te sluiten is het ook leuk om met je kinderen een drankje te doen in de Doloris Rooftop bar, die in de buurt van het centrale station zit. Hier kun je genieten van een uitzicht over de stad onder het genot van een hapje en een drankje.

Stadscamping Tilburg

Kom je van verder en wil je een weekendje naar Tilburg dan zijn er genoeg opties om te overnachten in Tilburg. In het centrum liggen verschillende hotels en ook een hostel, maar er is nog een andere optie.

Zo is er in de zomer in de buurt van het Spoorpark een stadscamping. Hier kun je tentje, caravan of camper kamperen, maar je kunt ook slapen met je gezin in een oude treinwagon. Deze camping wordt gerund door vrijwilligers in de stad en is een leuke optie om te overwegen als je Tilburg met je kinderen bezoekt en er een dagje aan vast wil plakken.

De Tilburgse Kermis

Uiteraard is het ook mogelijk om je stedentrip naar Tilburg te combineren met een evenement in de stad. Tilburg organiseert namelijk enorm veel evenementen per jaar en voor iedereen zit er wel wat bij.

Tilburg Kermis

Kom eens naar Tilburg in de zomer als de grootste kermis van de Benelux tien dagen in het centrum van Tilburg staat. Er staat dan een slinger van ruim drie kilometer aan attracties en kraampjes door de hele binnenstad van Tilburg en dan is het enorm gezellig in de stad.

Wij gingen voordat we kinderen hadden al ieder jaar naar de kermis toe vanwege de gezelligheid op de terrasjes, maar nu met onze dochter is het ook erg leuk om verschillende attracties te bezoeken.

Zo heb je een gedeelte met een nostalgische kermis, waar je voor weinig geld een ritje kunt maken in de draaimolen, zweefmolen of rups. Op die manier kun je toch redelijk wat ritjes met je kinderen maken, zonder dat je heel erg veel geld kwijt bent. 

Kortom een dagje of weekendje Tilburg met kinderen is wat ons betreft echt een aanrader en je zult je echt niet hoeven te vervelen! Wij Tilburgers zullen jullie met open armen ontvangen!


Afbeeldingen: Reiskoe

Ook zin in een gastblog? Dit kan altijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *