De kerstperiode is weer aangebroken. Traditiegetrouw is dit ook een periode waar er pakjes worden uitgewisseld tussen familieleden en soms zelfs vrienden. Een foute trui, een extra paar sokken of een cadeaubon. Dergelijke cadeau’s durven, wij volwassenen, wel eens aan elkaar geven. Onze kinderen overladen we dan weer met speelgoed of kleren. Maar waarom geven we elkaar eens geen goed boek cadeau. Een leuke strip, een fijn knutselboek of een spannend jeugdboek? Er zijn tal van mogelijkheden om onder de mooi versierde kerstboom te leggen. Wij selecteerde alvast enkele leuke strips en boeken waarvan wij denken dat het een succes gaat worden bij jullie kinderen.

Suske en Wiske – Sterrenrood

Tijdens een bezoek aan het Red Star Line museum, vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske als jong meisje alleen naar New York werd gestuurd met een schip. Aan boord beleeft ze het avontuur van haar leven met het Poolse jongetje Cuzke. Samen nemen ze het op tegen een stel meedogenloze diamantsmokkelaars!

De Kiekeboes – De Dode Brievenbus

Nonkel Vital is dood! Net nu alles zo goed leek te gaan: gids in het brouwerijmuseum, een actief sociaal leven en… een nieuwe Grote Liefde! Wanneer Marcel die grote liefde ziet rondsluipen aan het huis van Nonkel Vital, vermoedt hij dat er meer aan de hand is… En dan vindt Nopel de fi etsspelden waarmee Nonkel Vital begraven werd. In een speelgoedwinkel…

FC De Kampioenen – Op zoek naar Neroke

Carmen en Xavier trekken voor een weekje naar de Ardennen, op kosten van het Belgisch Leger. Ze vertrouwen NEROKE toe aan Mark en Paulien. Carmen drukt Mark op het hart dat hij goed voor Neroke moet zorgen, want dat er hem anders wat te wachten staat. Op de eerste wandeling die Mark en Paulien maken met het hondje, gaat het echter al fout. Neroke verdwijnt zonder een spoor na te laten. Bieke is in alle staten. Wat zal Carmen wel niet zeggen? Hoe moeten ze het haar vertellen? De Kampioenen worden allemaal te hulp geroepen. Een uitgebreide zoektocht levert niets op. Maar Boma heeft een idee: hij gaat een hondje kopen dat als twee druppels water op Neroke lijkt. Niemand gelooft echter dat Carmen het verschil niet zal zien. Paulien neemt het besluit om samen met Balthazar, de hond van Oma Boma, op zoek te gaan naar Neroke. Paniek bij de Kampioenen: ook Paulien is nu verdwenen…

Schanulleke – Mijn kijkboek met 150 woordjes

In dit kijkboek staan wel 150 woorden, verdeeld over 20 thema’s zoals ‘Buiten spelen,’ ‘Knutselen’, ‘Inkopen doen’ en ‘Op de boerderij’. Bij elk thema is er een leuke kijkplaat. Samen in een boek kijken, vertellen wat er op de plaatjes te zien is, de woordjes benoemen… Het helpt allemaal bij het leren van de eerste woorden en zinnen. En de schattige, herkenbare wereld van Schanulleke helpt daar ook handje bij!

Fred Diks – James Blond: In Actie

James Blond gaat over Kim en haar broer James, die samen een detectivebureau hebben opgericht. De twee jonge speurders noemen zich Blond en Slim omdat James spierwitte haren heeft en Kim heel goed kan leren, maar ook omdat Slim de eerste lettergreep van hun achternaam is. Samen zoeken ze elk mysterie tot op de bodem uit.

Anna Woltz – Honderd uur nacht

Honderdduizend steden bestaan er op de wereld. En ik ben gevlucht naar de stad die over twee dagen wordt getroffen door een orkaan.

De veertienjarige Emilia ontdekt iets vreselijks over haar vader. Zonder dat iemand het weet, vliegt ze in haar eentje naar New York. Maar het appartement dat ze via internet huurde, bestaat niet. En er komt een verwoestende orkaan op de stad af. Samen met twee Amerikaanse jongens en een heldhaftig klein meisje bereidt Emilia zich voor op de storm van haar leven.

Eva Burgers – Flash Back

Flashback gaat over Lynn die na een avondje shoppen als uit het niets van haar fiets wordt gerukt, in elkaar wordt geslagen en in het ziekenhuis belandt. De volgende dag kan ze zich bijna niets meer van het voorval herinneren, en dan beginnen de vragen. Waarom zij? Wat is er precies gebeurd? Wie was het? Soms zijn de antwoorden dichterbij dan je denkt…

De boeken uit deze selectie kan je onder andere vinden bij de plaatselijke boekhandel, Bol.com en Standaard Boekhandel.

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *