Sinds er hier een dochter rondloopt heb ik al heel wat prentenboeken bekeken/gelezen. Het ene is grappig, het andere is ontroerend en een ander is beide. Maar allemaal hebben ze wel iets speciaals. Bij het zien van ‘Beer is er weer’ had ik direct het gevoel dat dit wel eens een prachtig ontroerend prentenboek ging zijn, met een vleugje humor. Kwam ik bedrogen uit of had ik gelijk?

Beer is er weer

Op een alledaagse dag
klopte er een beer op mijn deur.
Ik wees hem er beleefd op dat beren
niet in huiskamers thuishoren.
Toen zei ik: “Ga naar huis, beer.”
En dat was dat.

Maar de beer kwam terug.

Recensie

Op een alledaagse dag, staat er bij een alledaagse jongen, een beer voor de deur. Maar de jongen vond dat beren niet in huis hoorden en stuurden hem weg. De jongen dacht dat daarmee de zaak afgedaan was. Maar de beer bleef terug komen, dag na dag. Ook bracht hij een vriend mee. Naar mate de dagen verstrijken, zie de jongen meer en meer geïrriteerd raken. Tot hij boos de beer weg stuurt. Dit alles wordt prachtig in beeld gebracht.

Nadat de jongen kwaad is geworden, keert de beer niet terug. Niet op maandag, niet op dinsdag, … En na een poosje mist de jongen de beer toch wel. Hij organiseert een zoektocht om hem terug te vinden. Komt hij terug of niet? Dat zullen jullie zelf moeten ontdekken!

Dit is een heerlijk boek met een makkelijk te volgen verhaal. Naast de korte tekst om voor te lezen, wordt het verhaal prachtig weergegeven door de illustraties. Dankzij de sprekende illustraties en de makkelijke opbouw van het prentenboek is het ook perfect geschikt voor beginnende lezertjes.

Wij vinden het alvast een echte een aanrader. Zeker met de mooie boodschap die verweven zit in het prentenboek.

Auteur: Tammi Sauer
Illustraties: Dan Taylor
Uitgeverij: BBNC uitgevers bv
Pagina’s: 24
Leeftijd: 3 jaar
ISBN: 978 90 453 2465 4

Dit prachtige prentenboek is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.com – Standaard Boekhandel – Bookspot – Proxis

Pin it
Beer is er weer

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *