De afgelopen dagen was het al tropisch warm met temperaturen die rond de 30 graden schommelde. Ideaal om dan onder de parasol, goed ingesmeerd, een boekje te lezen na schooltijd. Maar ook in de komende grote vakantie kan er heel wat gelezen worden. Een aanrader is dan zeker het tweede deel uit de reeks Hotel Flamingo.

Hotel Flamingo: Verhitte Vakantie

Het is hartje zomer op de Beestenboulevard en in Hotel Flamingo is het drukker dan ooit tevoren. Julia verwacht hoog bezoek: de koningspinguïn heeft haar hotel uitgekozen om vakantie te vieren met zijn gezin! De koninklijke suite moet meteen op orde worden gebracht, en het is niet makkelijk om aan alle wensen van het koningspaar te voldoen. Probeer maar eens aan een ijsberg te komen midden in een hittegolf! En de andere gasten dan? Zijn die ineens minder belangrijk?

Recensie

In het eerste deel leerde we Julia kennen die net van haar oudtante een hotel had geërft. Ze probeert het terug op te bouwen en samen met de oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist slaagt ze er in om het leuk en gezellig te maken.

In het tweede deel komt de koningspinguïn logeren en natuurlijk wil Julia samen met haar personeel deze hoge gast in de watten leggen. Wat niet zo makkelijk is met de hittegolf die momenteel bezig is. Ze zal er dan ook alles aan doen om samen met haar personeel ‘de koning’ en zijn gezin goed te verzorgen. Maar vergeten ze daarbij niet de andere gasten?

Een hilarisch verhaal over het dierenhotel aan de Beestenboulevard. De personages zijn nog steeds goed uitgewerkt met elk hun eigen (dieren)karakter. Naast de humor die in het verhaal zit verweven (en een beetje spanning), is het boek ook prachtig geïllustreerd. Niet in volledig in kleur, maar in zwart-wit met de nodige roze accenten (net zoals een flamingo).

De dochter mocht tijdens de afgelopen coronaperiode een boek mee naar school nemen, om tijdens vrije momenten te lezen. Zij koos spontaan voor dit boek. Het was zelfs zo goed dat het op enkele dagen al uit was en terug mee naar huis kwam om te wisselen voor een nieuw boek. Ze vond het vooral grappig en leuk geschreven en geeft het boek een dikke 9 op 10.

Auteur: Alex Milway
Uitgeverij: Lemniscaat
Pagina’s: 96
Leeftijd: 6 à 7 jaar
ISBN: 978 90 477 1201 5

Dit grapige boek over het dierenhotel Hotel Flamingo is o.a. te koop bij de betere boekhandel en online bij:
Bol.com – Standaard Boekhandel – Bookspot

Pin it
Pin it: Hotel Flamingo 2

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *