Het komt jullie vast wel bekend voor. Dochter of zoon die klaagt dat ze niet mogen doen omdat wij, de ouders, zeggen dat ze te groot of te klein zijn voor iets. Denk maar aan bepaalde spelletjes, tv-programma’s of attracties in een pretpark. Wij proberen het dan altijd zo goed of zo kwaad als mogelijk uit te leggen aan onze kindjes. Niet altijd even gemakkelijk, want onze kindjes kunnen soms wel eens echt hun eigen willetje hebben. Niets mis mee, want ook wij hadden dat toen we zo oud/jong waren als onze kindjes. En toch, het is altijd leuk om deze vragen aan de hand van een leuk kinderboek te kunnen verduidelijken aan onze kindjes. Het dilemma of te GROOT of te klein wordt besproken in het prentenboek “Te Groot of te klein?” van Catherine Leblanc en Eve Tharlet.

Te GROOT of te klein?

Wat Kleine Beer ook doet, het lijkt wel of zijn ouders hem er altijd óf te groot óf te klein voor vinden. Wat nu? Misschien moet hij de rollen eens omdraaien, zodat papa en mama zien dat het niet leuk is als je nooit precies groot genoeg bent …

Wat vonden wij ervan?

“Te GROOT of te klein?” is een leuk prentenboek dat het dilemma van of je nu te groot of te klein bent op een speelse manier aanpakt. Aan de hand van speelse voorbeelden en voorzien van prachtige illustraties worden deze ‘levensvragen’ die kindjes hebben, mooi verwoord. Daarnaast kunnen onze zonen en dochters ook zien dat wij, de ouders, niet altijd de juiste lengte hebben om bepaalde dingen te doen. Een ideaal prentenboek om dit onderwerp te bespreken met onze peutertjes in huis.

Auteur: Catherine Leblanc
Illustraties: Eve Tharlet
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789051166149

“Te Groot of te klein” is natuurlijk te koop bij de betere boekhandel maar ook online bij o.a. Proxis, Uitgeverij De Vier Windstreken en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *