Eendjesdans is een origineel geheugenspel waarin kinderen drie schattige, kwakende eendjes met hun symbool uit een vijver moeten vissen.

Het spel

In de doos van Eendjesdans, uitgegeven door Goliath Games, vind je naast de spelregels een vijvertje en twaalf gele eendjes. Het ‘water’ op het vijvertje beweegt (aangedreven door 2AA batterijen die niet meegeleverd worden. Doel van het spel is om als eerste de drie eendjes met hetzelfde symbool, dat je kiest bij aanvang van het spel, uit de vijver te vissen.

Het symbooltje dat je kiest staat op de kant van de vijver die naar de speler gericht is. Van elk symbooltje dobberen er drie eendjes op de vijver. Om het spel te starten druk je op de oranje knop in het midden van de vijver. De eendjes beginnen nu vrolijk te kwaken en in het rond te dobberen. Elke speler neemt om de beurt een eendje en kijken op de onderkant naar het symbool. Heeft het eendje hetzelfde symbool als je gekozen heeft mag de speler het eendje houden, anders gaat het terug in de vijver. De winnaar is diegene die de drie eendjes met zijn/haar symbool uit de vijver heeft gehaald.

Onze mening:

We hebben Eendjesdans nu al enkele malen gespeeld en de dochter is er zot van. Bij het zien van de doos van het spel wou ze onmiddellijk beginnen spelen. Echter dienden we nog eerst de symbooltjes op de rand van de vijver en op de eendjes te kleven. Een paar minuutjes werk wat dus niet echt een ramp is.

De spelregels zijn zeer basic en op maat van peuters. De dochter was er direct mee weg en is altijd super blij als ze haar eigen symbooltje weet te vinden. Eendjesdans is een spelletje dat peuters niet alleen in groep leert spelen. Ze leren ook tellen en de verschillende symbooltjes herkennen. Maar dat is niet alles. Ze leren ook wat verliezen is, wat voor peuters niet altijd even makkelijk gaat. Al is de dochter ook wel blij als er eens iemand anders wint. Een geslaagd spel in onze ogen om met een peuter te spelen tijdens de komende koudere avonden.

Eendjesdans is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar. Elk spelletje duurt ongeveer 15 à 20 minuten, maar het kan ook sneller afgelopen zijn. Je kan het spel vinden in de meeste speelgoedwinkels zoals Fun en Bart Smit maar ook op Bol.com. Richtprijs is € 19,99.

Extra: Het spel was ook genomineerd voor ‘Speelgoed van het jaar 2015’ in Nederland.


Wij ontvingen het spel Eendjesdans van Goliath Games om uit te testen. ‘Onze mening’ zijn onze eigen bevindingen na het spelen van het spel gedurende twee weken met als kritisch publiek onze eigen dochter van drie jaar.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Eendjesdans (Goliath Games)
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *