Verken de magie van kleuren zonder vlekken! Color Wonder is een uniek kleurassortiment, ontwikkeld door Crayola wetenschappers. De Color Wonder inkt verschijnt alleen op speciaal Color Wonder kleurpapier. De inkt is onzichtbaar op de meeste oppervlakken, maar elke stift laat ‘bij toverslag’ een eigen kleur zien op Color Wonder papier.

Wonder papier en toveren? We waren hier bij Ouder Blog op slag verkocht toen we dat lazen. Tijd dus om de Color Wonder van Crayola eens te testen. Met een dochter van vijf in huis ideaal dus. Alles aan de kant, Wonder Stiften in de aanslag en een Minion op het Color Wonder voor haar was het tijd om te zien of het nu echt zo wonderbaarlijk is, als de uitnodigende tekst op de website aangeeft.

Crayola Color Wonder

In de doos die wij aan een test onderworpen zaten 5 Wonder Stiften en een boekje met 18 tekeningen van de Minions. Op het eerste zicht niets speciaals tot we de stiften openden. Een gekleurde stift maar met een witte top? “Hoe kan je nu kleuren, mama?” was de eerste vraag van de dochter. Het antwoord was snel gevonden. Door met de Wonder Stiften de tekening in te kleuren verschijnen de kleuren. Bovendien heeft elke Wonder Stift een eigen kleur. Je kan dus zelf kiezen wat je in welke kleur laat verschijnen.

Maar er is meer! In de tekeningen zitten ook geheime elementen verstopt. Deze worden pas zichtbaar als je de tekening inkleurt. Door met de stift over deze geheime elementen te gaan, krijgen ze geen kleur, maar blijven ze gewoon wit. Zo krijg je nog een extra effect op je tekening.

Het inkleuren van de tekeningen gaat vlot en het is altijd een aangename verrassing welke geheime elementen in de tekening zijn verwerkt. Wel is het een een kleurwerkje voor mensen met een beetje geduld. De kleuren verschijnen niet direct op het blad. Bij het kleuren zie je na enkele seconden de kleur verschijnen. Is dit erg? Wij vinden alvast van niet. Het geeft aan dit kleuren met de Wonder Stiften een extra oefening aan kinderen. Wij zijn alvast met zijn allen fan van deze leuke uitvinding van Crayola.

Naast de verschillende boeken met voorgedrukte tekeningen, is er ook een blanco boek beschikbaar. Zo kunnen kinderen hun eigen fantasie de vrije loop laten gaan. Ook zijn de Wonder Stiften apart verkrijgbaar. Bovendien kan je ook nog een leuke stempelset vinden, waarmee je op het Color Wonder papier kan stempelen volgens hetzelfde principe als de stiften.

De Crayola Color Wonder is verkrijgbaar in de meeste speelgoedwinkels, alsook online bij bv Bol.com en Meyer Antwerp.


Deze set ontvingen van Meyer Antwerp, specialist in kantoormateriaal.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Crayola Color Wonder
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *