Niets is er plezanter dan bij goed weer een fietstochtje te maken. Samen met het gezin, elk op een fiets, bv door de velden fietsen. Zeker nu de dochter ten huize Ouder Blog zonder steunwieltjes kan fietsen zullen zo’n tochtjes meer gaan plaatsvinden. Maar wat na een zwaardere schooldag? Gaan we de dochter nog een fietstochtje van 8 à 10km laten doen? Niet direct, dus was het uitzien naar een fietsstoeltje. En dat is niet evident voor kleuters. Want de meeste stoeltjes zijn maar geschikt tot 22kg. Tot we van het Nederlandse Bobike hun Junior-model mochten testen.

Bobike Junior

De Bobike Junior is een fietsstoeltje geschikt voor kindjes tot 35kg. Dus ideaal voor kleuters en lagere schoolkinderen van 5/6 jaar tot een jaar of 10. Het zitje is, anders dan bij andere zitjes, voorzien van een, in lengte verstelbare, heupgordel. Daarnaast kan je het stoeltje makkelijk dicht klappen waardoor het nog kan gebruikt worden als een multifunctionele bagagedrager met een handige tassenbeugel. De Bobike Junior is voorzien van zachte, waterafstotende bekleding. Tevens zijn de voetsteunen in hoogte verstelbaar.

Oordeel

De Bobike Junior fietststoel is een stevige fietstoel dat op de meest gangbare heren- en damesfietsen past (excl. elektrische fietsen waarbij de batterij aan het bagagerek zit). Het fietstoeltje wordt dan ook standaard geleverd met montagemateriaal voor bevestiging aan de zadelbuis. Hierdoor steunt het stoeltje niet op de bagagedrager van de fiets.

De montage liep in het begin minder vlot dan gehoopt. Misschien wou ik het iets te vlug in elkaar zetten door een ongeduldige dochter die er zo naar uitzag om mee rond te rijden. Ofwel lag het aan de iets te kleine afbeeldingen in de meegeleverde handleiding. Gelukkig bood Youtube de redding en stond daarna het stoeltje op nog geen vijf minuten gemonteerd op de fiets.

Het fietsstoeltje zit, volgens de dochter, goed en dankzij de voetsteuntjes kunnen de voetjes niet zo makkelijk tussen het achterwiel belanden. Als extra veiligheid is er aan de achterzijde nog een extra reflector aangebracht voor op donkere momenten. Handig is ook dat je extra montagesets kan aanschaffen waardoor je het fietsstoeltje makkelijk van fiets kan veranderen. Zo hoef je niet speciaal een extra stoeltje aan te schaffen voor de fiets van mama, papa of zelfs grootouders. Een extra troef van dit stoeltje is dat het geschikt is voor iets oudere kindjes. Bovendien is het bij niet gebruik interessant doordat het neergeklapt kan worden en kan dienen als bagagedrager. Hier zal de auto alvast iets meer aan de kant blijven om de dochter te gaan halen op school. Met dank aan dit fijne fietsstoeltje.

De Bobike Junior en andere modellen van Bobike zijn te koop in verschillende fietsspeciaalzaken maar ook bij Bol.com.


Wij ontvingen van Bobike hun Junior model, waarvoor onze oprechte dank. De mening over dit stoeltje is verder onze eigen bevinding.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Bobike Junior fietsstoel
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

1 reactie

  1. Met de fiets naar school?

    19 januari 2019 op 10:24

    […] hierin altijd bijstaan. Zijn je kindjes nog te klein om naar school te fietsen. Dan is een degelijk fietsstoeltje misschien wel […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *