De veiligheid bij speelgoed en knutselmateriaal voor kinderen is zeer belangrijk. Er worden dan ook regelmatig testen uitgevoerd om te zien of de veiligheid van dergelijke producten in orde is. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deed afgelopen jaar enkele onderzoeken. Zo onderzochten ze de veiligheid van vingerverf op de Nederlandse markt. Verschillende van deze producten worden ook in België verkocht wat dit onderzoek ook voor ons interessant maakte. De uitslag was echter schrikbarend. Bijna de helft van de geteste vingerverf voldoet niet aan de norm. Wat natuurlijk ook maakt dat de helft wel voldoet aan de gestelde normen. Eén van de producten die wel aan alle normen voldeed was de vingerverf van SES Creative. Deze verf van SES is bij vele gezinnen wel terug te vinden in de knutselbak of dergelijke, waardoor we met een gerust hart onze kinderen verder kunnen laten kliederen met de verf.

Veilig verven met SES vingerverf

De NVWA onderzocht dus verschillende merken van vingerverf waaronder de SES Creative basic vingerverf die wij afgelopen krokusvakantie hier bij Ouder Blog uittestten.  De producten van SES worden niet alleen getest in Nederland ook de productie hiervan vindt plaats in de SES-fabriek in Enschede. Deze basic set van verf bestaat uit vier potjes in de basiskleuren rood, geel, groen en blauw. De geur is neutraal en de verf irriteert niet aan de vingers/handen van de kindjes.

Goed smeerbaar en makkelijk uitwasbaar

De basic vingerverf is net als de SES Creative Eco en SES Creative Girly goed mengbaar en smeerbaar. Een andere eigenschap is dat de verf ook vrij makkelijk uitwasbaar is moesten jullie kindjes toch eens verf op hun kleertjes morsen. Bovendien is de verf parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen.

Tijdens de krokusvakantie ging onze dochter, onder ons toeziend oog, aan de slag met deze vingerverf. Dankzij de goede smeerbaarheid heb je maar een beetje verf nodig om een mooie dekking te krijgen op de tekening. Doordat je minder verf nodig hebt is de droogtijd van een tekening dan ook laag. Met de basic kleuren kan je trouwens, net zoals bij waterverf, makkelijk andere kleuren mengen. Wat tot leuke en mooie kindertekeningen leidt.

Vingerverf is niet alleen plezant om mee te werken, jonge kindjes leren zo ook verschillende technieken te gebruiken bij het inkleuren of maken van een tekening. Naast een veilig product is de verf dus ook leerrijk.

De SES producten zijn te verkrijgen bij o.a. Fun, Bart Smit en Bol.com.

SES Vingerverf


Met dank aan SES Creative om ons deze basic set te schenken om uit te testen.

 

Samenvatting
Review Datum:
Item:
SES vingerverf
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Annelore Lehouck

    29 februari 2016 op 13:00

    Hier ook grote fan van vingerverven. Wij zijn daar altijd op heel jonge leeftijd mee begonnen. Kwestie van ze vertrouwd te maken met verschillende texturen en kleuren. Wij gebruiken ook SES 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *