Voor onze blog lazen en bekeken we al heel wat kinder- en jeugdboeken. Ze hebben allemaal hun eigen positieve en negatieve kantjes. Hierdoor konden ze ons wel, minder of niet bekoren. Maar toen we de vraag kregen om Zebrabook aan een recensie te onderworpen werden we direct enthousiast. Waarom? Omdat de boeken van Zebrabook gepersonaliseerd worden en ze de stereotypen overboord hebben gegooid.

Zebrabook

Twee vriendinnen, Hélène en Anne en een tante, Béatrice hadden een prachtig boek geschreven en getekend namelijk het dierenboek. Toen zij de aan andere projecten begonnen te werken vroegen ze aan Marie Thibaut de Maisières om hun ‘kindje’ goed te verzorgen. Marie nam deze taak met veel enthousiasme op. Zij zorgde ervoor dat ‘het dierenboek’ nu een bestseller is die in zeven talen vertaald werd. Na ‘het dierenboek’ verscheen Het boek van talenten en vervolgens De reis door Europa.

Onze ervaring

Om de hele ervaring van Zebrabook te kunnen testen mochten wij één van hun boeken kiezen en zelf personaliseren. Wij kozen voor ‘Reis door Europa – Fritkot-kot’. Maar er zijn nog vele andere mogelijkheden binnen deze ‘Reis door Europa’ zoals ‘Warm-Koud’, ‘Londenblues’, ‘Voetbal’, … Daarnaast kan je kiezen voor een harde of een zachte cover. Ook een persoonlijke tekst behoort tot de mogelijkheden.

Het bestellen van een gepersonaliseerd Zebrabook verloopt heel vlot en na bestelling en betaling krijg je een bevestigingsmailtje. Enkele dagen later zal de postbode dan het prachtige boek bezorgen. Deze zit in een stevige kartonnen doosje en is daarnaast nog eens extra beschermend ingepakt. De afwerking is zeer degelijk en de pagina’s voelen stevig aan.

In ‘Reis door Europa’ beleeft je zoon/dochter een hele reis door Europa. Dit aan de hand van zeer grappige gepersonaliseerde verhaaltjes. Zo zit ze aan de thee in Londen of eet ze pizza in Italië. De dochter vond het verhaal heel plezant al verschoot ze toch even toen haar naam in het verhaal voorkwam. Eens ze dit doorhad was het natuurlijk nog leuker. Ook voor ons was het een zeer leuk verhaal, zeker omdat je je echt kan inleven in de situaties die je zoon/dochter hier virtueel beleeft.

Personalisering

Naast de naam van jullie zoon of dochter en de geboortedatum, kan je ook de omslag personaliseren. Elke verhaal heeft verschillende mogelijkheden qua omslag. Ook de verhaaltjes zijn bedoeld voor verschillende leeftijdscategorieën. Zo is ‘het dierenboek’ geschikt voor kindjes van 0 tot 4 jaar, ‘Het boek van talenten’ voor kindjes tussen 0 en 8 jaar en ‘Reis door Europa’ is dan weer voor kindjes tussen de 4 en 10 jaar.

Een gepersonaliseerd Zebrabook kost € 29,50 (zachte cover) en € 39,50 (harde cover). Maar met de code “LOVE123” kunnen jullie het boek bestellen met een leuke korting.


Wij ontvingen voor deze recensie een gepersonaliseerd Zebrabook. De mening over dit boek is volledig onze mening zonder beïnvloeding van derde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *