Regelmatig spelen we hier wel eens een gezelschapsspel. Dit kan gaan van een simpel kaartspel zoals UNO, tot een iets moeilijker spel zoals Ticket to Ride. Maar ook klassiekers zoals Levensweg of Vier op en Rij worden nog bovengehaald. En heel af en toe kopen we eens een nieuw spel. Gelukkig zitten de ontwikkelaars van gezelschapsspellen niet stil. Net als bij games voor de console verschijnen er regelmatig nieuwe en ook heel leuke spellen. En dit voor jong en oud. Zo brengt White Goblin Games nu Architecten van het Westelijk Koninkrijk op de markt. Een spel voor spelers vanaf 12 jaar waarbij je als architect in de gunst van de koning moet komen. Maar pas op voor de concurrentie!

Architecten van het Westelijk Koninkrijk

Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af rond het jaar 850, tegen het einde van het Karolingische rijk. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Ze proberen hun aanzien te behouden door diverse gebouwen in door hem veroverde gebieden te bouwen. De spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en een scherpe blik op hun mankracht houden. Het zijn verraderlijke tijden en de concurrentie zal niet stoppen om jouw proces te vertragen. Blijf je eervol of begeef je jezelf in gezelschap van dieven en handelaren op de zwarte markt?

De speler die aan het einde van het spel de meeste overwinningspunten (OP) heeft, is de winnaar. Er zijn overwinningspunten te verdienen door het bouwen van gebouwen en met het voortzetten van het werk aan de kathedraal. Tijdens het spel moeten de spelers vele morele beslissingen nemen en aan het einde zal hun loyaliteit worden gewaardeerd. Enkele duistere praktijken lijken misschien niet veel, maar als je te ver gaat word je gestraft. Het spel is afgelopen als op alle beschikbare velden bij het gildehuis een arbeider ligt.

Architecten is geschikt voor 1-5 spelers vanaf 12 jaar. De gemiddelde speelduur is 90 minuten.

Architecten van het Westelijk Koninkrijk is te koop in de betere gezelschapsspellenwinkel zoals bv Spelmagazijn en in de webshop van White Goblin Games.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *