Een veilig huis is altijd belangrijk, maar met een kleintje in huis wordt dat nog belangrijker. Een gezonde en veilige omgeving voor jou en je kind doet jullie beide goed. Hoe maak je jouw woning tot een perfecte omgeving voor je kleine? Lees verder en kom erachter.

Goede ventilatie is belangrijk

In een goed geventileerde kamer slaap je niet alleen lekkerder, het is ook gezonder voor jou en je kleine. Wist je dat er in onder andere het aankleedkussen, het behang en de vloerbedekking vluchtige stoffen zitten? Vluchtige stoffen kunnen bij je kleine voor ademhalingsmoeilijkheden zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Met goede ventilatie zorg je ervoor dat die vluchtige stoffen regelmatig worden afgevoerd. Zet overdag het raam op een kiertje en laat hiermee heerlijk frisse lucht de kamer in. Doe je dit in de kinderkamer? Let er dan goed op dat het niet te koud of te warm wordt.

Duik de keuken in: eigen schoonmaakmiddelen

gezonde woningReguliere schoonmaakmiddelen bevatten veel gifstoffen en parfums, die schadelijk kunnen zijn voor je kind. Wist je dat er veel recepten zijn om je eigen schoonmaakmiddelen te maken? Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen bevatten geen giftige stoffen en je kan er net zo goed mee schoonmaken, ideaal dus! Doe bijvoorbeeld een scheutje azijn in een emmer water en maak hier je vloer mee schoon. Ook helpt het om groene zeep in je sop te doen als je je ramen gaat lappen in plaats van een chemisch middel. Neem een kijkje op het internet en je vindt binnen no time talloze recepten voor schoonmaakmiddelen die je zelf kan maken. Daarmee maak je je woning veiliger voor je kleintje en spaar je het milieu.

Kies een handige vloer

Plakhandjes op de ramen, kwijl op de bank, met een kleintje maak je al meer schoon dan dat je daarvoor gewend was. Je wil de vloer goed schoonmaken, want een klein kindje wil alles ontdekken en stopt al kruipend ook vaak dingen in zijn of haar mond. Daarom is het slim om een handige vloer te kiezen die makkelijk schoon te houden is. Zo is een harde vloer zoals parket of laminaat makkelijker schoon te houden dan bijvoorbeeld tapijt. Op een harde vloer is het stof beter zichtbaar en zie je eerder stof en andere kleine dingetjes liggen dan op een zachte vloer. Hierdoor ben je sneller geneigd om te gaan stofzuigen en hou je de vloer veiliger voor je kleine dondersteen. Ga je voor een nieuwe vloer? Laat dan meteen vloerisolatie aanleggen, hierdoor heb je een betere temperatuur in huis en verbruik je minder energie. De prijs van vloerisolatie is relatief laag, maar is een goede investering voor zowel jou als je kleine. Zo heeft je kindje minder koude voetjes wanneer hij of zij door de kamer huppelt.

De perfecte temperatuur

gezonde woningVoor kinderen van alle leeftijden, maar vooral voor de kleintjes, is een constante temperatuur belangrijk. Dit is natuurlijk met name van belang in de kinderkamer. Wist je dat de perfecte temperatuur voor de kinderkamer 18 graden Celcius is? Veel ouders denken dat deze temperatuur een stuk hoger ligt. Een constante temperatuur is het best te bereiken door je woning goed te laten isoleren. Huizen hebben bijna altijd standaard spouwmuurisolatie, maar vloerisolatie en dakisolatie zijn ook aan te raden. Hierdoor blijft de warmte goed in huis en verbruik je ook nog eens minder energie.

Met deze tips creëer je een veilige en gezonde omgeving voor jou en je dreumes. Zonder dat je te veel geld uit hoeft te geven, maak jij je woning perfect voor je kind. Geniet van een gezond huis en een blij kindje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *