Badpret betekent meestal een hoop speelgoed in het bad en een half ondergelopen badkamer. Vinden we dat erg? Helemaal niet, want de dochter amuseert zich elke keer weer kostelijk. Meestal met een cd van bv Kapitein Winokio op de achtergrond, welke ze dan luidkeels meezingt. Tijd om het eens over een andere boeg te gooien. In plaats van een bad in gewoon water, mocht ze vandaag een bad nemen in slijm. Slijm van Glibbi.
Glibbi: hoe werkt het?
Glibbi bestaat eigenlijk uit 2 zakjes. Het ene bevat het gekleurde Glibbi-poeder (verkrijgbaar in junglegroen, diepzeeblauw, lavarood en prinsessenroze) welke het slijm vormt. Het andere is een wit poeder om het slijm terug op te lossen na het spelen.
Om het slijm te verkrijgen meng je het gekleurde poeder met het water van je (plons)bad. 5 à 10 Minuten later verandert het water in een gekleurde, glibberige massa. De speeltijd kan nu beginnen.
Na het spelen heb je het tweede zakje nodig. Het zakje met het witte poeder giet je in het slijm, meg het goed en na een tiental minuten wordt de massa weer vloeibaar. Niet verschieten want het water blijft wel gekleurd. Nu kan je het water wel laten weglopen zonder risico op een verstopte afvoer.
Voor- en nadelen
Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van Glibbi? We zetten ze op een rijtje.
Positief:
- De geur: geen chemische geur maar wel fris fruitig (wij hadden de groene versie)
- Ondanks de felle kleur liet het achteraf geen kleurrijke sporen na in het bad of op de muur/vloer.
- Na het spelen kun je het inderdaad zonder problemen het grootste deel wegspoelen
Negatief:
- Wel wat opkuis werk achteraf van de rondslingerende stukjes tegen muur en badrand
- Hoeveelheid water voor een zakje is te weinig om echt in bad te spelen. Eén zakje is maar goed voor 30 liter water. Naar gelang de grote van het bad is dit echter maar een bodempje
“In de reclame zie je een bad vol slijm, in realiteit is het jammer genoeg een pakje minder”.
Ons oordeel
Glibbi is een leuk gadget dat we zeker willen aanraden, toch met enkele kanttekeningen. Zo lijkt het ons bijvoorbeeld leuk om in een kleinere kuip of emmer te doen. Hierin kan je dan kleine voorwerpen verstoppen die jullie kindjes dan moeten zoeken. Vooral leuk voor peutertjes om hun gevoel en tastzin te versterken.
De Glibbi in een gewoon bad doen en de kinderen er gewoon in laten spelen lijkt ons net iets minder uitdagend. Ook al vond de dochter het zeer plezant. Echter duurt hier het badritueel wel veel langer, want na het spelen moet je eerst de massa nog oplossen en wegspoelen voor het echte wassen kan beginnen.
Volgens producent Simba is het Glibbi-poeder vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geurstoffen en prikkelende stoffen. Glibbi is tevens volledig dermatologisch neutraal én bovendien onschadelijk voor het milieu zijn.
Glibbi is verkrijgbaar bij o.a. Dreamland en Carrefour Hypermarkten.
Q: Zouden jullie dergelijk producten kopen?