Halloween komt eraan en dus is het tijd om te griezelen. En dit kan dan ook bij Disney Junior. Ze hebben er namelijk een nieuwe animatiereeks bij: Vampirina oftewel Vee voor de vrienden. Het lieve, schattige vampierenmeisje is vanaf woensdag 11 oktober te bekijken op Disney Junior. Vee, die uiteraard de hoofdrol heeft in deze gloednieuwe animatiereeks houdt van spooky fun, muziek (ze speelt in het bandje Ghoul Girls!) en leuke verhaaltjes.

Boodschap: iedereen is uniek!

In ‘Vampirina’ volgen we Vee, die niet alleen de nieuweling is op school, maar ook nog eens verhuist van Transylvania naar Pennsylvania. Hier wonen echter geen andere vampieren en moet ze haar weg in de mensenwereld zoeken. Ze zal moeten omgaan met een nieuwe cultuur, zal de moeilijkheden ervaren om vriendjes te maken. En dit alles zonder haar eigen identiteit te verliezen. De boodschap van de reeks is, zoals steeds bij Disney Junior, positief nl. iedereen mag anders zijn, want daar is niets mis mee. Integendeel: iedereen is uniek! Een boodschap die toch wel belangrijk is voor kinderen. En net zoals bij andere series op deze zender stimuleert de serie de ontwikkeling van kinderen op het vlak van emotionele en sociale vaardigheden. Maar daarnaast ook de morele en ethische ontwikkeling.

Vriendschap en nieuwsgierigheid

Vee is natuurlijk opgewonden om de nieuwe mensenwereld te ontdekken. Dat doet ze met de hulp van haar nieuwe vrienden Bridget, Gregori en Huiver. En ook met haar liefdevolle en beschermende ouders Boris en Oxana, die in de stad een B&B hebben geopend voor bevriende ghouls en aardmannetjes die op bezoek komen van Transylvania. Vriendschap, nieuwsgierigheid en ontdekking staan dan ook centraal in de serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *