Sprookjes worden door jong en oud graag gelezen. We kennen ongetwijfeld de sprookjes van de gebroeders Grimm zoals Assepoester of Roodkapje. Maar ook Hans Christian Andersen schreef hele bekende sprookjes. Denk dan maar aan Klaas Vaak en De Kleine Zeemeermin. Veel van die sprookjes zijn trouwens te vinden in het Sprookjesbos van de Efteling. Maar ook de Nederlandse schrijver Paul Biegel schreef heel wat (moderne) sprookjes.

Groot Biegel Sprookjesboek

Meesterverteller Paul Biegel schreef vanuit zijn befaamde schrijfstoel het ene geliefde verhaal na het andere. In deze bundel zijn dertig van zijn allermooiste verhalen verzameld. Of Biegel nu schrijft over een zwaan die naar de sterren vliegt, een geheimzinnig wolkenschip of over een hobbelpaard dat ’s nachts tot leven komt – met zijn betoverende pen neemt hij je mee in adembenemende avonturen. De illustraties in het boek werden gemaakt door Charlotte Dematons, die in haar tijdloze stijl de magische Biegelsfeer perfect weet te verbeelden.

Recensie

Paul Biegel schreef enorm veel verhalen. In dit ‘Groot Biegel Sprookjesboek’ staat een selectie van dertig verhalen geselecteerd door Biegels dochter. Het zijn fantasievolle vertellingen over toverfeeën, eekhoornmannetjes, nevelkinderen en verdwaalde konijnen. De verhalen zijn allemaal al tientallen jaren geleden geschreven. Doch voelen ze nog steeds hedendaags aan. Aangevuld met kleurrijke illustraties van Charlotte Dematons wordt er een echte sprookjeswereld gecreëerd.

Wat maakt het boek bijzonder?

Natuurlijk de verhalen van Paul Biegel. Zijn vloeiende zinnen bulken van de grappige vondsten. Er zijn zwijnen met snorkneuzen, er is een kalme-talmzalm en een kwaje-graaihaai. Biegels verbeeldingskracht in tekst kan je heel makkelijk omzetten naar je eigen gedachten en die van kindjes. Ook de humor, die soms wel een gemeen randje heeft, is kenmerkend. Hoewel de taalvondsten minder vreemd zijn dan in zijn beroemdere boeken, wordt er door de personages toch nog heel wat rijm gebruikt op de gekende Biegel manier. Het is voornamelijk een voorleesboek maar persoonlijk zou ik het bij jongere kindjes niet voorlezen voor het slapen gaan.

ISBN: 978 90 257 7468 4 | Auteur: Paul Biegel | Illustraties: Charlotte Dematons | Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 183 | Leeftijd: vanaf 6 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *