Net als de afgelopen jaren wordt ook dit jaar Bellewaerde weer helemaal ondergedompeld in het Halloween thema. Vanaf komende zaterdag, 14 oktober, worden de bezoekers van het Ieperse pretpark helemaal ondergedompeld in de wereld van Don Eduardo de los Muertos. Don Eduardo is ook nu weer de ceremoniemeester van Halloween Fiësta Mortal. Net zoals de voorbije jaren zullen de attracties en bij uitbreiding het hele park weer gehalloweeniseerd worden. Daarnaast kunnen de bezoekers ook de zwaarste pompoen van Europa bewonderen in het park. Deze pompoen weegt maar liefst 1011 kg.

Zwaarste pompoen van Europa in Bellewaerde

Dit jaar heeft Bellewaerde voor iets speciaals gezorgd tijdens Halloween Fiësta Mortal. Zo kunnen bezoekers natuurlijk genieten van talloze halloween decoraties en pompoenen in het park. Maar daarnaast heeft het park gezorgd dat de zwaarste pompoen van Europa naar Ieper komt. Tijdens het Europees Kampioenschap voor reuzepompoenen in Duitsland haalde deze pompoen van maar liefst 1011 kg de eerste plaats. “De pompoen groeide 112 dagen, van bestuiving tot dag van de oogst,” aldus Mathias Willemijns, kweker van de reuzepompoen uit Sint-Martens-Latem.

Griezelen voor groot en klein

Halloween Fiësta Mortal in Bellewaerde is een feest voor jong en oud. Dit event staat steeds garant voor een leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, decoratie en extra Halloween Specials.

Tijdens Halloween Fiësta Mortal zorgt ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos dat zijn vrienden de trollen, heksen, krankzinnige dokters en bloeddorstige kampeerders tijdelijk verhuizen naar het park in de Westhoek. Te griezelig voor de allerkleinsten? Geen paniek Don Eduardo heeft ook een lading grappige en kleurrijke trollen voorzien om de jongste kindjes te entertainen.

Nieuwe show en nieuwe zone

Naast de vele decoratie is er ook een nieuwe familieshow. Hierin gaat Pedro op de dag van de doden naar het graf van zijn vriendin Olivia, waar hij een magische kans krijgt om haar terug tot leven te wekken. Tijdens Love after Death zullen de toeschouwers kunnen genieten van een lugubere spektakel met geheimzinnige illusies en vurige stunts. En dit aangepast zodat heel het gezin er kan van genieten.

Natuurlijk is er ook gedacht aan de échte Halloweenfans. Zij vinden hun gading in de nieuwe zone Horror District. Hier bevinden zich twee haunted houses met een extra horrorsaus over zich heen. De zone is voor de echte durvers en minder geschikt voor families met jonge kinderen. Zo is er het nieuwe spookhuis Mortal Mine. Hier nemen bloeddorstige mijnwerkers de bezoekers mee in de engste mijnschacht ooit. Ook is Camping Corpse vernieuwdt wat garant staat voor nog meer lugubere scènes en angstaanjagende verrassingen.

Praktisch

In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op tijdens de weekends van 14, 15 en 21, 22 oktober. Daarnaast is het park ook alle dagen van 28 oktober tot en met 5 november 2017 geopend.

Natuurlijk is dit alles nóg leuker als het donker is. Daarom is Bellewaerde maar liefst 5 avonden open tot 21u met een muzikaal vuurwerk als afsluiter. Deze Mortal Nocturnes zijn gepland op 21, 28 en 31 oktober, 1 en 4 november 2017. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa of online op de website van het Ieperse pretpark.

Op 27 oktober is er nog de speciale KNT Halloween Night waarbij het park geopend is tussen 18u en 23u. Een avond speciaal voor tieners en volwassenen waarbij het griezelgehalte nog een beetje wordt opgedreven.

1 reactie

  1. Er op uit tijdens de herfstvakantie

    24 oktober 2017 op 12:43

    […]    Halloween in Bellewaerde… […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *